Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po co ci ten kolejny mechanik za pompą? Te dwa korpusy równoległe załatwią ci filtrację mechaniczną w zupełności. Chyba że go zostawisz pustego na specjalne okazje typu węgiel czy purigen.

Opublikowano

Za pompą jest potrzebny, wyłapuje mniejsze nieczystości.Niepotrzebne są te równoległe przed pompą, tylko dodatkowe klamorstwo...jeden w zupełności wystarcza.

Zawory daj zarówno przed jak i za korpusami.

Opublikowano
Daj dwa równolegle na wejściu: pompy bardzo nie lubią tłumienia na ssaniu.

Niepotrzebne są te równoległe przed pompą [...] jeden w zupełności wystarcza.

jim | perez

1 : 1

ktoś przechyli szale?

Zawory daj zarówno przed jak i za korpusami.

Przecież jak zakręce te zaznaczone na obrazku to czarów nie ma - woda się nie wróci z dołu.

narurowy1.jpg

Opublikowano
przez te przed pompą syf ci nie przeleci

Gdyby tak było to w podobnych instalacjach nie byłoby potrzeby wymiany sznurka 50um za pompą a jednak.

Opublikowano
Przecież jak zakręce te zaznaczone na obrazku to czarów nie ma - woda się nie wróci z dołu.

Prawda, ja tak mam i nie wraca ;) szkoda kasy na zawory.

Opublikowano
jim | perez

1 : 1

ktoś przechyli szale?

Tak, mój dyplom z inżynierii środowiska: instalacje sanitarne :)

Opublikowano
Gdyby tak było to w podobnych instalacjach nie byłoby potrzeby wymiany sznurka 50um za pompą a jednak.

nie przesadzajmy, gdyby za tym 50um założył kolejne 3 to i one by były do wymiany po jakimś czasie, dla mnie to i tak bez sensu instalowanie za pompą, sam mam 2 przed pompą i nic poza tym z mechaników a woda kryształ. Normalnie masz gąbkę w filtrach i też nikt nie narzeka, nie bądźmy aż nadto drobiazgowi, tak jak mówię... szkoda miejsca i tłumienia samego przepływu no i kasy na dodatkowe korpusy.

Opublikowano

narurowy1.jpg

Jak zakręcisz te zaznaczone i odkręcisz korpus to woda wyleci z akwa siłą grawitacji i nowy dywanik jak znalazł :)