bigb Opublikowano 12 Listopada 2011 #1 Opublikowano 12 Listopada 2011 Witam, mam taki problem, zdecydowałem, że zakupię moim podopiecznym ten reklamowany, przez większość, pokarm. Rozmiar S jest niby przeznaczony do małej mbuny ale moje ryby generalnie nie zwracają na ten pyłek uwagi. Ryby przyzwyczajone do spiruliny tropicala, hikari excell baby small i do dainichi, również małego. Jednak ten naturefood przy wymienionych pokarmach wygląda jak pyłek i ryby zbytnio go nie pochłaniają. Zastanawiam się co z tym fantem zrobić, macie jakieś "knify"?? Najpierw zobaczę jak będzie po głodówce 1 dniowej.
eljot Opublikowano 12 Listopada 2011 #2 Opublikowano 12 Listopada 2011 To jest rozmiar dla narybku i raczej niewiele zrobisz, może jak bardzo zgłodnieją to przestaną go traktować jak śmieci
kunta Opublikowano 12 Listopada 2011 #3 Opublikowano 12 Listopada 2011 Przetrzymaj je kilka dni bez żarcia to nie tylko "pyłek" NF będą żreć ale i bakterie będą przefiltrowywać żeby głód zaspokoić. Ja obojętnie co wrzucę to i tak żrą jak najęte. No ja karmię rozmiarem M więc troszkę większy...
slawek gorol Opublikowano 12 Listopada 2011 #4 Opublikowano 12 Listopada 2011 Możesz po 2-3 dniach głodówki wymieszać nowy pokarm ze starym. Procedura zawsze skuteczna
bigb Opublikowano 12 Listopada 2011 Autor #5 Opublikowano 12 Listopada 2011 pokarm dla narybku?? Pierwsze widzę, gdzieś , kiedyś się pytałem jaki naturefood kupić to dostałem odpowiedź, że S bo M za wielka. okej nie ma problemu, narybek też jest. Chyba, że ktoś z okolicy mojej chętny do odkupienia 93 gramów z opakowania 95g???Cena do dogadania
Sir_Yaro Opublikowano 12 Listopada 2011 #6 Opublikowano 12 Listopada 2011 nie wiem czy to pomoze jesli zarło to pył i ryby traktuja go jak drobne smieci w wodzie...
bigb Opublikowano 12 Listopada 2011 Autor #7 Opublikowano 12 Listopada 2011 nie wiem czy to pomoze jesli zarło to pył i ryby traktuja go jak drobne smieci w wodzie... dokładnie, jedynie inkubatory to wciągają
eljot Opublikowano 12 Listopada 2011 #8 Opublikowano 12 Listopada 2011 kiedyś się pytałem jaki naturefood kupić to dostałem odpowiedź, że S bo M za wielka. A nie pomyliłeś z Dainichi bo tam small jest wielki w porównaniu do baby.
bigb Opublikowano 12 Listopada 2011 Autor #9 Opublikowano 12 Listopada 2011 A nie pomyliłeś z Dainichi bo tam small jest wielki w porównaniu do baby. Raczej nie, trudno, muszę coś pokombinować. Jakby ktoś reflektował to proszę na priwa.
Slawek-meszek Opublikowano 13 Listopada 2011 #10 Opublikowano 13 Listopada 2011 Podepnę się pod tema Naturefood rozmiar L bedzie dobry dla pysi 8-11cm bo mam wrażenie że rozmiar M jest juz troche za maly. A i jaki rozmiar Dainichi
Rekomendowane odpowiedzi