Basteq Opublikowano 11 Listopada 2011 #1 Opublikowano 11 Listopada 2011 Witam, Nawiozłem dziś cały bagażnik kamieni z myślą o redekoracji Malawi. Czy na poniższych zdjęciach rzuca się coś w oczy co nie nadaje się ze względu na podejrzany skład chemiczny? Czy jest coś na co zwrócić uwagę poza błyszczącymi punktami? Czy wystarczy jak poleję ten duży wrzatkiem z roztwoerm soli, bo do żadnego gara się nie zmieści aby go wygotować?
nabe Opublikowano 11 Listopada 2011 #2 Opublikowano 11 Listopada 2011 Ale menażeria,każdy od innej matki Ale może fajnie wyglądać, duże bryły w baniaku zawsze się bronią. Moim zdaniem nie ma sensu gotować, oczyść np. karcherem i do akwa.
Basteq Opublikowano 11 Listopada 2011 Autor #3 Opublikowano 11 Listopada 2011 Ale menażeria,każdy od innej matki Ale może fajnie wyglądać, duże bryły w baniaku zawsze się bronią. Moim zdaniem nie ma sensu gotować, oczyść np. karcherem i do akwa. To nie są wszystkie Zajęły cały bagażnik w dużym kombi Sądzę, że może użyję 1/10 z nich. Wybiorę te najładniejsze i te które pasują do tła strukturalnego. Niektóre mają jakieś wtrącenia przypominające krzemień. Czy nie zaszkodzą rybom?
krondyl Opublikowano 11 Listopada 2011 #4 Opublikowano 11 Listopada 2011 jeżeli nie ma pobłysków metalicznych, albo nie robią się rudawe miejscami to ok Rudawy bywa tlenek żelaza... Zlej myjką jak kolega pisał, solanka nie zaszkodzi w 2 kolejności i buduj. Czekam na efekt
makok Opublikowano 11 Listopada 2011 #5 Opublikowano 11 Listopada 2011 ja bym tylko opłukał pod gorącym strumieniem prysznica - czego sam nawet nie robię, tylko odrazu sru do akwa
krondyl Opublikowano 11 Listopada 2011 #6 Opublikowano 11 Listopada 2011 a skąd masz kamienie? Jak nie z rzeki zrób jak Makok pisał i zgłowy. Ja to jestem skażony zawodowo i wolę zapobiegać..
eljot Opublikowano 11 Listopada 2011 #7 Opublikowano 11 Listopada 2011 Jak masz obawy i nie wiesz kto na te kamienie sikał To wyszoruj pod prysznicem i wpakuj na +/- pół godziny do piekarnika 300 stopni; ( nawet duży kamień powinien się zmieścić)
Basteq Opublikowano 11 Listopada 2011 Autor #8 Opublikowano 11 Listopada 2011 Największy kamień ma ok 70cm długości. Piekarnik też odpada. Obawiam się właśnie o te rudawe kamienie. Wybrałem dzisiaj całość na wysypisku, gdzie wywożą odpady z ogrodów. Kamyków jest cała masa, więc co nie wybiorę to pewnie w ogródku wyląduje Akwarium w chwili obecnej wygląda tak...
krondyl Opublikowano 11 Listopada 2011 #9 Opublikowano 11 Listopada 2011 wyszoruj i spłucz obficie. zlepki minerałów sobie odpuść. reszte już wiesz
eljot Opublikowano 11 Listopada 2011 #10 Opublikowano 11 Listopada 2011 wyszoruj i spłucz obficie. Dokładnie, nie popadajmy w paranoję
Rekomendowane odpowiedzi