Jump to content

Filtry do nowego akwarium

gregorr

Recommended Posts

Witam wszystkich jako nowy uzytkownik

Jestem w trakcie zakladania nowego akwarium Malawi - 200 litrow. Moje pytanie jest odnosnie filtrow, otoz chcialbym uzyc jednego filtra wewnetrznego jako mechaniczny oraz zewnetrznego jako biologiczny przeszukalem internet i znalazlem 2 ciekawe oferty filtrow:

Zewnetrzny:

http://www.ebay.co.uk/itm/Aquarium-Fish-Tank-External-Filter-1400L-H-9W-UV-Media-/370536956234?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item5645b9414a

Wewnetrzny:

http://www.ebay.co.uk/itm/Aquarium-Fish-Tank-Internal-Filter-Pump-1200L-H-New-1200IF-/180728244917?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item2a143e2ab5

Czy ktos moglbym mi doradzic czy to bedzie dobre polaczenie? I czy moze ktos zna te firmy i moze cos powiedzic na ich temat. Nie chcialbym wywalic pieniedzy w bloto.

Z gory dziekuje za pomoc

pozdrawiam

Dziękuje siwy1973 chyba kupię ten zewnętrzny filtr bo chciałbym mieć dobra filtracje ale zamiast 1400l/h kupię ten co ma 1000l/h i do tego ten wewnętrzny i mam nadzieje ze filtracje będzie już bardzo dobra. A co myślicie o tej lampie UV w filtrze? Jest to użyteczna rzecz? Bo w tym filtrze 1000l/h to nie ma takiej lampy ale to chyba nie przeszkadza prawda?

Jeszcze raz dziękuje za odpowiedzi

Czy moglby ktos potwierdzic moj wybor filtrow zebym mial pewnosc ze nie zrobie bledu? Mam zamiar kupic zewnetrzny filtr 1400l/h i wylozyc go ceramika oraz bio-balls i wewnetrzny 2000l/h i w nim bedzie sama gabka... mam nadzieje ze to nie bedzie za duzo (nie chce zrobic wiru) lub za malo do tego zbiornika? prosze o odpowiedz bo mam zamiar zaraz kupic te filtry...

--

przepraszam wewnetrzny ma 1200l/h pomylilem sie, wybaczcie

hymm no wlasnie fundusze sie pomalu koncza a wydatkow jeszcze duzo... a ten filtr wewnetrzny co dalem link do niego co ma 1200l/h to czemu zly? jest tani i duzy i ma duze gabki i przeplywowosc przeciez

--

ten aquael u mnie jest ciezko dostac a jak juz jest to widze ze jest drogi :(