Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No do przeżycia na razie się głowie jak zrobić dobre odpowietrzanie może za korpusem coś wkleję. Nie mam pojęcia

--

za choler nie mogę odpowietrzyć filtrów, pompa odpowietrzona ale same korpusy nie, jest w nich ze 4 cm od góry powietrza no nic chyba będę musiał kupić nowe bo pompka zewnętrzna nie daje rady przepchnąć tego powietrza.

Opublikowano

Ja powiem szczerze że mi się ten Twój układ nic, a nic nie podoba.

Zrób szybkie doświadczenie: spróbuj zatkać palcem wlot w akwa, a później wylot, a zrozumiesz o co mi chodzi.

Pompę bardzo łatwo jest zdławić co przy filtracji mechanicznej przed pompą będzie ultra łatwym zadaniem.

U mnie przed pompą miałem tylko plastikową rurkę z nawiniętą na nią bardzo cienką warstwą sztywnej waty i niestety zatrzymało mi to pompę - teraz przed pompą mam tylko pusty korpus i jest git.

Opublikowano

A ja ci powiem że nie jest najgorzej cały problem polega na tym że korpusy muszą mieć odpowietrzniki. Ogólnie mam nadzieje że jak wymienię korpusy to będzie dobrze i cicho chodzić, a i mimo zapowietrzonych korpusów nawet ładnie dmucha.

Szlak mnie trafia z tymi korpusami.

Opublikowano
Pompę bardzo łatwo jest zdławić co przy filtracji mechanicznej przed pompą będzie ultra łatwym zadaniem. U mnie przed pompą miałem tylko plastikową rurkę z nawiniętą na nią bardzo cienką warstwą sztywnej waty i niestety zatrzymało mi to pompę - teraz przed pompą mam tylko pusty korpus i jest git.

To masz coś trefną pompę. U mnie dawała radę nawet jak przez pomyłkę założyłem wkład 1 mikron, zorientowałem się dopiero po kilku dniach jak zobaczyłem że wkład mam cały czarny bo przepływ spadł niewiele ;)

Opublikowano

Ja mam oba rodzaje i z przyciskiem jest wygodniejszy i lepszy.Łepek śrubki może się przy częstym odkręcaniu wyrobić...

kunta, u mnie również ten problem nie występuje.Straszysz ludzi tylko...masz lipną pompę i tyle :D