Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z założeniem filtra tatra ex 700. przeszkadza mi tło strukturalne o które haczy rura bez sitka z deszczownią.w instrukcji jest napisane że ta rura powinna być nad lustrem wody ale wtedy wody w akwa jest mało i nawet przy domkniętej pokrywie to widać. próbowałam ją zamontować maks wysoko ale wtedy w pokrywie trzba wyciąć dziurę bo przeszkadza tło strukturalne .Ludzie pomóżcie!!!:confused:

Opublikowano

deszczownię schowaj w wodzie i skieruj wylot pod kątem 45' do góry, tym sposobem będzie mocny ruch tafli wody - napowietrzenie i nie będzie słychać wody.

Opublikowano

ale co z tym tłem mam zrobić bo mi zawadza? bo nawet jak je schowam to nie mam tych łapek do czego przyczepić przez to tło.męczę się już 2 godzinę z tym.

Opublikowano

Dzięki serdeczne musiałam tylko skrócić deszczownie z dwóch rur do jednej.właśnie wlewam wodę i będę sprawdzać czy zadziała. trzymaj za mnie kciuki:D

Opublikowano

A po kiego ci ta deszczownia, wystarczy że samą końcówkę skierujesz w ten sposób aby wypływająca woda poruszała taflą (możesz końcówkę lekko spłaszczyć aby było większe ciśnienie)