Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 ryb do 200l nie wejdzie jak sugeruje Aspat.

Nie, nie, nie:)

Napisałem tylko które z podanych gatunków gdzie pasują, wiadoma rzecz że 16 ryb w 200 nie może być, ale dopóki nie wie jak się dopasują haremy, lepiej mieć większy wybór niż później się denerwować, że wpuszczając 10 ryb do 270l - 5/10 ryb to samce...

Opublikowano
a rdzawy nie będzie dostawał wycisku od złocistego i red red w tym baniaku 450l?

Rdzawy to spokojna ryba jak na pyszczaka i nie będzie wchodził w drogę auratusowi.Redzik będzie olewał wszystko ale auratus mu nie podskoczy :P

lub ewentualnie czy mógłbym wpuścić 5 rdzawych do 450 i 5 z saulosi do 200?

Oczywiście że możesz.

Opublikowano

haremy 3-4 z jednego gat. są jak najbardziej ok. zwłaszcza że 450 ani 200L nie są jakimiś gigantami wśród akwariów;)chodzi o dorosłe pyski,wiadomo że należy mieć ok.10 ryb z każdego gat. jak są jeszcze młode a później się redukuje obsadę;)

Opublikowano

ja mam właśnie takie haremy 1+2-5 samic

tylko w hongi mam na razie 2+2, ale niedługo się to zmieni zastanawiam się tylko czy mogę zostawić 2 samce w tym baniaku i przy takiej obsadzie, a jezeli tak to ile samic tam powinno się znaleźć, albo może zostawić takie proporcję.

Jeśli chodzi o młodzież w 200l saulosi mam 2+5 tak przynajmniej się wydaje ale rdzawe mają dopiero po 2 cm więc nie wiem co z tej 6 wyrośnie :).

wiem że to nie ten dział, ale jak ktoś ma na śląsku złocitego samicę 6-7 cm do sprzedania to prosze o kontakt na pw.

Opublikowano

4 ryby - ok

ale 1+2 to IMHO za mało samic.

Gdy jedna z nich będzie nosiła, druga będzie męczona - a często przy jurnym samcu często to dwie a nawet trzy samice noszą.