Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli montuję go do góry nogami i wpinam w środek rurkę ?? Teraz pytanie jaką ?? Rozumiem że wkłady sznurkowe normalnie a fbf i inne montujemy do góry nogami, teraz pytanie, jak to otwierać przy każdym otworzeniu 2 litry wody do szafki ?

Dobra znalazłem filmik, rozmumiem że odwrotnie znaczy odwracam przepływ a nie odwracam filtr ;) Załapałem, jaką rurkę w środek mocujemy?? w przypadku luźnego wkładu - matrix - też idzie rurka czy sobie odpuszczamy ?

Opublikowano

Zamówiłem pompę grundfoss UPS 25-40 używaną z roczną gwarancją za 109 z przesyłką, do tego 4 filtry z odpowietrznikami: http://allegro.pl/filtr-do-wody-10-3-4-gratisy-promocja-i1741539367.html, do tego wziąłem za jedną przesyłką 10 sztuk sznurka 100. Gdzie wytrzasnąć dyszę wylotową?? Rurkę, klej, kształtki etc. to jutro w castoramie, albo jakimś hydraulicznym

Byłem dzisiaj na wizji lokalnej w Leroy-Merlin i mają wszystkie kształtki, zawory, etc. w znacznie lepszych cenach niż Castorama, Filtry przyszły dzisiaj, czekam na pompę i biorę się za klejenie. Nadal nie rozwiązałem sprawy dyszy wylotowej.

Rurki wchodzące do zbiornika chciałbym pomalować na czarno. Czym można maznąć PCV żeby nie weszło z nim w reakcję chemiczną i było bezpieczne dla ryb??

Opublikowano

Trzeba troszkę pokombinować i wszystko się da :) u mnie spasowała końcówka bodajże od tetry albo od szybkozłączki (sam już nie pamiętam :)) na którą naciągnąłem kawałek węża i ta konstrukcja idealnie pasuje do najzwyklejszej rurki kanalizacyjnej która pasuje do rury pp :) wszystko ładnie i pięknie, mogę wszystkim obracać jak mi się podoba a to dość istotna sprawa, ciśnienie też jest według mnie jest optymalne...