Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

A ma lub miał ktoś z was w akwarium te kamienie? Jak się mają do parametrów wody? Zastanawiam się nad tymi kamieniami od dłuższego czasu i chciała bym wiedzieć czy macie je już "przetestowane"

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli chodzi o "Spagetti" (nazywany również "Czerwonym Koralowcem") to mogę polecić. Mam już jakiś czas w akwa i parametry w normie,jest zresztą do tego typu zbiorników(jesli chodzi o parametry) idealny. Do tego świetnie się prezentuje (moim zdaniem).

Opublikowano

Czyli coraz więcej argumentów jest ZA :) Mam ten luksus że do składu kamienia mam 50m od domu i mogę nawet po 2-3 kamienie znosić do akwa na próbę:) Wywalę chyba łupek i zastąpię go Spaghetti i wapieniami, przynajmniej ph sie ustabilizuje.

Dla ludzi z Katowic i okolic polecam : http://www.suprabit.pl/pl/katalog.htm duży wybór i nie za wysokie ceny

Opublikowano

Beznadziejne jest to spaghetti, wygląda jak martwa rafa a to nie ten biotop.Oczywiście to moje zdanie, ja bym tego do akwa nie włożył.

Z tej oferty wybrałbym otoczaki fylitowe.

Opublikowano

Ale super ten kamień, taki jakby białą farbą skapaną z pędzla pobrudzony .... żartuję - mi się nic, a nic nie podoba - mi z tej listy najbardziej przypadł do gustu ostaniec wapienny.

Opublikowano
Beznadziejne jest to spaghetti, wygląda jak martwa rafa a to nie ten biotop.Oczywiście to moje zdanie, ja bym tego do akwa nie włożył.

.

No cóż,rzecz gustu. W każdym razie każde nowe akwa ma raczej księżycowy krajobraz i wygląda jak martwe (chodzi o malawi) dopóki nie obrośnie glonami.

Poza tym ilość kryjówek jakie oferuje rybom ten rodzaj kamienia jest imponująca a to najważniesze.