Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dla mnie efekt na dzień dzisiejszy średniozadowalający, spójrzcie na foto modułu z postu #60 , tutaj przy obecnym oświetleniu , moduł praktycznie zlany i nie zauażalny, ale postaramy to dopracowac :) gdyż na razie tylko środkowy moduł jest prawidłowo oświetlony .

Opublikowano

proszę, proszę :) jest coraz lepiej a co najważniejsze projekt kontynuowany

przydało by się dla polepszenia ogólnego wyglądu akwa kilka mniejszych modułów na zasadzie pojedynczych, większych-mniejszych kamlotów tu i ówdzie

Opublikowano

Dziś przedstawiam komplet 10 -u modułów, ktorymi zostanie zabudowany zbiornik 1000L, moduły są przed matowieniem i malowaniem, to zostawiam na weekend

czy możesz zdradzić coś więcej szczegółów nt matowienia i malowania tych modułów - pytam bo chciałbym poddać renowacji używane tło strukturalne 3D, a konkretnie je podmalować na ciemniejszy kolorek, tylko nie wiem co chwyci na taką powierzchnię takiego firmowo pomalowanego tła z żywicy/tworzywa

Opublikowano

zmatowienie - potraktowałbym to drobnym papierem ściernym by wyczyścic tło ,wówczas zyskasz dobrą przyczepnośc z farbą .

Farb jakich używam to emusja wodna akrylowa biała mat i dodaje pigementów , pierwsza warstwa może byc w ciemniejszym kolorze : np . czarny , dodaje dużo wody do pierwszej podkładowej warstwy by nie zatracac szczegółów, pózniej kolejne warsty , stosując efekt suchego pędzla , to tak w skrócie .

--

.eeeh, kolejny "gliniany" moduł, jakoś miałem ochotę się dzisiaj na czyms wyżyc, glina poszła w ruch :)

modulx1.jpg

Uploaded with ImageShack.us

modulx2.jpg

modux3.jpg

modulx4.jpg

Opublikowano

bardzo ciekawe Twoje prace...

fajnie to wygląda,ciekawi mnie jakby się prezentowały takie moduły w kolorze ala wapień,z tego co szukałem nikt nie robi w takim kolorze.

jak bierzesz zamówienia to ja jestem chętny na takie dzieło.