Zwykłe kamienie z dworu.
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez yaro · Opublikowano
Nie zawsze, jeżeli mq łączyć akwarium z kominem, to będzie dążyć tylko do wyrównania wody między akwarium i kominem. Z tego co zrozumiałem problemem jest właśnie słaby przepływ między akwarium, a kominem, ururka go zwiększy, sam komin jeżeli jest dobrze zaprojektowany, nie zostanie przelany. Zastanawia mnie to , że te otwory nie dają rady wyrównać poziomu wody między akwarium a kominem. Wg. mnie, jeżeli jest tak jak na rysunku, to poziom wody między nimi nie powinien być aż tak znaczny. Pomocny byłby filmik jsk to wygląda ten przepływ. -
Przez marcin73m · Opublikowano
Dziękuję za zaufanie, które przekłada się na nominacje. Jeśli jest taka wola Ludu, to wyrażam zgodę na kandydowanie do Zarządu KM -
Przez triamond · Opublikowano
Zostaje doklejenie wewnętrznego (w akwarium) komina o odpowiedniej wysokości z grzebieniem z odpowiednim rozstawem zębów. Woda będzie płynąć otworami i górą. Pewnie 1 cm grubości (wystawania do akwarium + grubość szkła) by wystarczył dla przepływu, ale nie da się tak szkła złamać... inny materiał ? No i ciężko będzie coś wyciągnąć jak wpadnie w tą przestrzeń. Kiedyś podawałem link do narzędzia liczącego swobodny spływ wody - można wykorzystać do obliczeń dla grzebienia/różnicy poziomów... poszukaj... U-rurka przeleje sump.... -
Przez Bojar · Opublikowano
Przed mną trudny rok ale jeżeli moje dotychczasowe zaangażowanie jest dla Was wystarczające to spróbuje wydzielić czas również na KM choć zastrzegam, że na prezesurę się nie piszę 😜 -
Przez yaro · Opublikowano
Marku dzięki, że można zawsze na Ciebie liczyć, mam nadzieję, że na pozostałych również mogę liczyć. Ja oczywiście również wyrażam zgodę na kandydowanie i jeśli zostanę wybrany w wyborach, będę dumny z reprezentowania KM w Zarządzie. -
Przez marek_z_81 · Opublikowano
Z uwagi na to, że tyle osób mnie nominuje, nie pozostaje mi nic innego jak wyrazić zgodę na kandydowanie. -
Przez dero · Opublikowano
Chodzi mi o wykorzystanie dziur lub inny pomysł. Jakby to był temat grzebienie to byłoby łatwiej:} fakt nie napisałem że go usunąłem.
-
Tematy
-
Grafiki

Rekomendowane odpowiedzi