Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kilka tygodni temu zainteresowały mnie pyszczaki i zastanawiam się nad obsadą w moim przyszłym akwarium :) Jak w tytule napisałem,chciałbym nabyć jedno z dwóch baniaków 120/40/50 albo 150/40/50.

obsada:

1.Cynotilapia Afra

wiem że jest rybą agresywną , jestem ciekawy czy mogę mieć ją z Melanochromis cyaneorhabdos i Labidochromis caeruleus.

Czy to jest odpowiedni wybór?

Opublikowano
Jak w tytule napisałem,chciałbym nabyć jedno z dwóch baniaków 120/40/50 albo 150/40/50.

Nie ma nad czym dywagować-150/40/50.

Cynotilapia Afra

wiem że jest rybą agresywną , jestem ciekawy czy mogę mieć ją z Melanochromis cyaneorhabdos i Labidochromis caeruleus.

Czy to jest odpowiedni wybór?

Obsada ok,skonkretyzuj o którą afrę ci dokładnie chodzi.

Opublikowano

miałem na myśli Cynotilapia afra 'Cobue' :)

myśle o takiej obsadzie:

Cynotilapia afra 'Cobue' 2 samce 5 samic

Melanochromis cyaneorhabdos 2 samce 5 samic

Labidochromis caeruleusc 1 samca 3 samice

czy te rybki mogą być w zbiorniku 250l?

Opublikowano
Cynotilapia afra 'Cobue' 2 samce 5 samic

Melanochromis cyaneorhabdos 2 samce 5 samic

Labidochromis caeruleusc 1 samca 3 samice

czy te rybki mogą być w zbiorniku 250l?

Nie, a to z prostego powodu,jest ich zbyt dużo.

Do tego baniaka 150/40/50 czyli 300l już można wpuścić taką ilość(imo dla mnie i tak by to było za dużo :wink: )

Opublikowano

a nie bierzesz pod uwagę 150x50x50, bo....?

Tylko nie pisz, że nie ma miejsca, na szerokość musi się znaleźć, skoro na długość jest :) 375l to akwa standardowe, więc ew. i szafkę i pokrywę kupisz gotową, a pod 150x40 nie.

Opublikowano
a nie bierzesz pod uwagę 150x50x50, bo....?

Myślę że nie będzie to dla mnie problem :)Musze najpierw kupić meble bo dopiero co kupiłem mieszkanie a następnie zobaczę jak z miejscem na akwarium. Akwarium 150/50/50 powinno spokojnie się zmieścić do salonu :)Jak to jest za małe akwarium do tej liczby ryb to proszę o rady!

Dzieki