Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam Was wszystkich to moj pierwszy post wiec wypada sie przywitac : CZEść :D

mam ogromna prośbe tj.chce zrobic pokrywe z oswietleniem i tutaj mam problem.mozecie mi poradzic jakie oświetlenie założyc.mysle na 2x30W

akwa ma wymiary 100x40x40 chcialbym uzyskac niebieska poświate wiec jakich swietlówek użyc?nie chce prześwietlic zbiornika wiec 2x30W nie bedzie zamocnym oświetleniem?piasek bedzie bialy wiec,a rybcie to chyba standard żółte i niebieskie 8) pewnie jakas roślinka także zagosci w akwa.

jesli możecie podajcie mi jakies sklepy z gotowymi zestawami do montażu badz linki z allegro bo naprawde nie mam pojecia o oświetleniu co i jak kompletowac a gotowy zestaw powininem dac rade zamontowac 8)

mam nadzieje ze jesteście mi wstanie pomoc za co z gory wielkie dzieki :!:

pzdr

Posted

Cześć :)

Jeśli chcesz taki zestaw to proszę na priv o wiadomość:)

Co do niebieskiej poświaty to możesz użyć wszelkich świetlówek z nazwą Marin.... , lub w przypadku Sylvani Coralstar.

Jeśli chodzi o moc to nie powinna być za duża , raczej w sam raz , zwłaszcza , że piszesz o roślinkach :D

Ja używam w swoim akwa świetlówek GroLux oraz AquaStar i efekt na mój gust jest znakomity , ale najlepiej samemu dobrać kolor światła ,może pomóc Ci w tym ten link:

http://saurama.aqua-web.org/