Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam korzystając z klubu malawi chciałbym się dowiedzieć coś na temat filtra jbl e 900 czy nada się on jako biolog w lekko przerybionym akwarium(różne pyszczaki i dużo młodych)oraz jakie wkłady i jakiej kolejności je ułożyć dodam że zawsze mam problem z po4 oraz no3.

Opublikowano

Pytasz o e900 czy jak w tytule e1500?

dodam że zawsze mam problem z po4 oraz no3.

Z tym to sobie żaden kubeł nie poradzi IMO sposoby na pozbycie się tych związków to: ograniczenie obsady, większe lub częstsze podmiany (wodą bez NO3 i PO4 :wink: ) dobra filtracja mechaniczna, denitryfikator, żywice/pochłaniacze "chemiczne". (niekoniecznie wszystkie na raz :) )

Opublikowano

Dla przypomnienia :)

witam korzystając z klubu malawi chciałbym się dowiedzieć coś na temat filtra jbl e 900 czy nada się on jako biolog w lekko przerybionym akwarium(różne pyszczaki i dużo młodych)oraz jakie wkłady i jakiej kolejności je ułożyć dodam że zawsze mam problem z po4 oraz no3.

tu padła odpowiedź na drugą część;

IMO sposoby na pozbycie się tych związków to: ograniczenie obsady, większe lub częstsze podmiany (wodą bez NO3 i PO4 :wink: ) dobra filtracja mechaniczna, denitryfikator, żywice/pochłaniacze "chemiczne". (niekoniecznie wszystkie na raz :) )

zresztą sam potwierdziłeś :wink:

eljot powiedział wszystko w temacie..

a tu na pierwszą :wink:

e1500 na biologa starczy spokojnie (e900 przy "normalnej" pewnie też by dał radę :wink: )

Wypełnić najlepiej całość ceramiką.

Mam nadzieję że teraz ok :? :wink::mrgreen: