Damian92 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 #1 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Wybrałem obsadę z forum bardzo mi przypadłą do gustu Pseudotropheus sp. “elongatus neon spot” Pseudotropheus saulosi Pseudotropheus sp. “elongatus ornatus” Iodotropheus sprengerae Melanochromis dialeptos Metriaclima livingstoni Labidochromis sp. perllmut Melanochromis cyaneorhabdos "maingano” tylko mam pytanie czy każdy gatunek co jest podany to musi mieć parę czy tylko po jednym tak jak podana wyżej ? :shock:
Perez666 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 #2 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Którą z tych obsad wybrałeś? Każdy z haremów musi się składać z 1 samca i min.3 samic.
Damian92 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Autor #3 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 O kurde ja myślałem że mogę se wszystkie z tej obsady :shock: a to każdy harem jest oddzielny ile mogę tych haremów w 200l wszystkie mi się podobały bo nie czaję trochę tego to musi być te 2 podane razem czy coś ?
Perez666 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 #4 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Masz wypisane obsady po dwa gatunki. Czyli np. saulosi 1+4 i neon spot 1+4 i akwa pełne Niekoniecznie muszą być w takiej konfiguracji jak podane wyżej.Można je korygować.A najlepszym wyjściem jest obsada jednogatunkowa,zważywszy że szkiełko malutkie.
Damian92 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Autor #5 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 A jak bym dał tak : Wybrałem obsadę z forum bardzo mi przypadłą do gustu Pseudotropheus sp. “elongatus neon spot”1+3 Pseudotropheus saulosi1+3 Melanochromis cyaneorhabdos "maingano” 1+3 można ?
Perez666 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 #6 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Nikt ci tego nie zabroni... Tylko że wychodzi niewiele ponad 10l na rybę... Osobiście bym tyle ryb do takiego baniaka nie wpuścił
Damian92 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Autor #7 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Kurde szkoda a podobają mi się te trzy rasy a nie można dać po 2 samice do każdego samca ?
Perez666 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 #8 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 a nie można dać po 2 samice do każdego samca ? Samiec by je szybko zamęczył i został by ci tylko on....choć równie dobrze może w takim układzie harem(a raczej nie..) istnieć.Lepiej mieć więcej samic aniżeli samców,dlatego dwa gatunki do tego baniaka są w sam raz.
Damian92 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Autor #9 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Ok w porządku pogodzę się z tym tak trzeba później zrobią się większe to będzie problem z miejscem dobra dzięki za odpowiedzi pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi