flaczak Opublikowano 10 Kwietnia 2011 #1 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Czy plastikowy pojemnik będzie nadawał się na kotnik?Chodzi mi o to czy po prostu nie będzie wydzielał żadnych trujących substancji? Jeśli zamieściłem w złym dziale proszę o przeniesienie.
yaro Opublikowano 10 Kwietnia 2011 #2 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 a o jakich wymiarach? jeśli odpowiednich rozmiarów to generalnie tak.
flaczak Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Autor #3 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Musze znaleźć jakiś coś lepszego ten śmierdział plastikiem więc nie chciałem narażać rybek bo jak śmierdzi to i może jakieś szkodliwe substancje wytwarzać.
yaro Opublikowano 11 Kwietnia 2011 #4 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 za niewielkie pieniądze możesz kupić akwarium, niewielkich rozmiarów.
flaczak Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Autor #5 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 No niestety ale na drugie akwa rodzice się nie zgodzą.
yaro Opublikowano 11 Kwietnia 2011 #6 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 a na pojemnik plastikowy pozwoli? po co Ci kotnik? masz problem z dodatkową powierzchnią dla ryb i chcesz trzymać maluchy w plastikowym pojemniczku? aż urosną? będziesz je męczył w czymś takim aż urosną?
slawek gorol Opublikowano 11 Kwietnia 2011 #7 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zaraz, zaraz. Przecież pojemnik z pcv, który ma robić za kotnik, także musi mieć zapewnioną choć minimalną filtrację, ogrzewanie. Więc sam pomyśl.
flaczak Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Autor #8 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Kupiłem kotnik siatkowy ale to tylko siatka a pysie są mądre i będą wyciągać młode.Czym jeszcze mogę zabezpieczyć kotnik żeby nie wyciągały młodych? A czy mogła by to być folia od przewożenia rybek lub gaza sterylna???????????
yaro Opublikowano 11 Kwietnia 2011 #9 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 człowieku, będziesz ryby trzymał kilkanaście tygodni w worku foliowym? kotnik siatkowy może być na pierwsze parę dni, ale też nie na długo.
flaczak Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Autor #10 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Nie chcę ich trzymać w worku foliowym chodzi mi o to czy mogę folie lub gazę opatrunkową położyć na dno kotnika bo pyśki wyciągają przez siatkę młode? A w kotniku nie będę ich trzymać długo bo jak dorosną do 1-2cm to wypuszczę je na akwa i już se poradzą.
Rekomendowane odpowiedzi