tyshek Opublikowano 10 Listopada 2011 #11 Opublikowano 10 Listopada 2011 Dzięki,w taki razie nie ma sie co martwić
krondyl Opublikowano 10 Listopada 2011 #12 Opublikowano 10 Listopada 2011 okrzemki to tylko sygnał lekko niedoświetlonego akwarium-czyli spoko...
makok Opublikowano 11 Listopada 2011 #13 Opublikowano 11 Listopada 2011 o tym mówił nabe: niebieskie = sprzyjające warunki sinicom zółte = niewielkie przyrostyy glonów zielone = przewaga dla zielenic oczywiscie dżuo zależy od światła
tyshek Opublikowano 11 Listopada 2011 #14 Opublikowano 11 Listopada 2011 okrzemki to tylko sygnał lekko niedoświetlonego akwarium-czyli spoko... Taki miałem właśnie zamiar żeby akwa miało ciemniejsze strony,taka delikatna mroczność mi się podoba.Więc jeżeli dla ryb to obojętne,to tak zostawiam temat oświetlenia.jeszcze raz dzięki.
wiesiek55 Opublikowano 19 Stycznia 2012 #15 Opublikowano 19 Stycznia 2012 drodzy koledzy bardzo dziekuje za dobre dorady co moge powiedziec po dwoch miesiacach doszedlem do rewelacji paramatry wody doszly do super parametrow okrzemki zaczynaja zieleniec pysie sie wybarwiaja co zrobilem duzo swiatla t5 czesta podmiana wody i zakupilem dobry sprzet do filtracji plus pompa nie wiem co to kupy mimo ze mam pysiow nie co za duzo pozdrawiam Proszę poprawić posta, używając znaków interpunkcyjnych.Trochę szacunku dla czytających...Perez666.
SNCF Opublikowano 8 Lutego 2012 #16 Opublikowano 8 Lutego 2012 hmm niektórzy chcą mieć glony a ja bym wolał sterylnie czysto zaczyna mi sie pokrywać wszystko czyli kamienie i szyby rdzą, czy to te orzemki? jak to zlikwidować i nie dopuścić do pojawienia się innych parametry wody: gH 8 kH 8 pH 8 NO2 <0.3 NO3 <0.0 NH 0 oświetlenie 2x35W T5 w akwa 85cm, jest bardzo jasno lampa UV w filtrze nic nie daje Pozdrawiam
makok Opublikowano 8 Lutego 2012 #17 Opublikowano 8 Lutego 2012 jak to zlikwidować i nie dopuścić do pojawienia się innych imho nie ma opcji - zacznij się przyzwyczajać, bo będziesz cierpiał lampa UV w filtrze nic nie daje bo ona nie jest na glony tylko zakwity wody - możesz spokojnie wyłączyć i włączać raz na czas dlla swojego sumienia bardziej
Rekomendowane odpowiedzi