Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie jest to takie proste - skąd masz pewność że w tak małym akwarium dogadają się dwa samce saulosi? Ja raczej obstawiał bym, że zostanie jeden.

Opublikowano

Jak masz mozliwosc kupna doroslych i zidentyfikowanych plciowo saulosi to celowal bym w 3 + 7-8.

Do tego niewielki harem elongatusa 1 + 3-4 i bedzie gralo

Jak zrobisz w miare rozsadne kryjowki i miejsca do obrony to powinno byc spoko - i tak pownie jeden samiec saulosi bedzie"do bicia"

Opublikowano
Perez nie rob ze mnie takiego sadysty

Absolutnie nie robię :wink:

Miałem 200l baniak i wiem jakie są możliwości hodowania w nim pyszczaków.Niestety zbyt dużego nie ma.Dla 2 gatunków ( w sumie 3 samce) to imho max.

Spróbuj saulosi 2+5/6 i spot 1+3,jednak może dojść szybko-jak mówili przedmówcy-do "egzekucji" na jednym samcu saulosi.Choć równie dobrze mogą tak egzystować kilka ładnych lat.To już zależy od indywidualnych cech ryb...

Jak zaczynałem przygodę z pyszczakami, również chciałem dużo i kolorowo,ale na szczęście szybko się zorientowałem że dobre dla nich to nie jest :wink:

Opublikowano

a propos przerybienia... dzisiaj bylem w jednym z raczej szanujacych sie "zoologiku". w sekcji ryb z malawi koparka mi opadla na sama ziemie...w zbiorniku o wymiarach na ok 40 - 50/3 z 10 doroslych pysi plywalo(ocieralo sie o siebie bo miejsca na plywanie braklo)...z tych co rozpoznalem byly 1yellow, 3red redy, kilka rdzawych i kilka masywnych w niebiesko blade desenie (nie wiem co to ale sporo wieksze od roslego yellowa). az mi sie szkoda ich zrobilo... jutro jak znajde chwilke to sie tam z aparatem przejade i mam nadzieje ze poprostu mieli dostawe albo cos....... brrrr