Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To taki sobie gadżecik. Bez problemu obejrzysz tym glony i niektóre większe żyjątka w akwarium, ale z prawdziwym mikroskopem ma to tylko trochę wspólnego. Jeżeli odczuwasz przemożną potrzebę oglądania zawartości akwarium w powiększeniu to te 150-200zł można za to zapłacić. Nie spodziewaj się jednak że zidentyfikujesz tym jaja pasożytów itp.

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam odgrzeje kotleta.

Mam pytanie czy ktoś używa czegoś podobnego do tego

AG118 CYFROWY MIKROSKOP USB 200X KAMERA LUPA PCB (5107310454) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img03.allegroimg.pl/photos/400x300/51/07/31/04/5107310454@@AMEPARAM@@03@@AMEPARAM@@51/07/31/04@@AMEPARAM@@5107310454

niedawno widziałem że ktoś się zastanawiał nad zakupem. Byłbym wdzięczny że opinie właścicieli takiego urządzenia.

Zastanawia mnie bardzo niska roździelczość 640x480 a podejrzewam że powiększenie uzyskuje się cyfrowo a nie optycznie. W związku z tym obawiałbym się o jakość. W tej cenie można spokojnie dostać porządne używki z OLX z powiększeniem od 100-600x optycznie. A potrzebuje czegoś porządnego w związku z dziwactwami które występują u mnie w akwarium. O których podejrzewam już czytaliście.