Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiadomo że Adek zaniża wymagania co do wielkości baniaka.W tej kwestii autorytetem niestety nie jest :wink:

Chyba ma większą wiedzę od was.

Prawdopodobnie wy zawyżacie te wymagania.;)

Porównywanie swojej wiedzy z badaczem Jeziora Malawi i pyszczaków jest chyba nietrafione.

Wiedzę o rybach ma zdecydowanie większą,niestety akwarystyczną już nie.

Pierwsza z brzegu przykładowa obsada Ada:

Akwa 100l-A.baenschi 1+3 i A.jacobfreibergi 1+1

I co o tym sądzisz?

Pewnie się z tym zgodzisz a nawet byś coś dorzucił...znamy dobrze Twoje upodobania do przerybiania zbiorników...

I proszę Cię,nie pisz nic nie wnoszących do tematu postów...

Opublikowano

Nie wiem skad czerpicie te nowinki ale w takim akwa dwaharemy sa jak w sam raz. Ja mam klasyczne 200l profil a w nim 3+12 Red Red/Red Blue.

Kazdy samiec ma swoja grote i przepredza z jej okolic inne samce, ryby pieknie sie prezentuja i zyja juz tak pond dwa lata i jeszcze zaden samiec nie zgina.

Wiec skonczcie te swoje gadki o tym ze dla redow to akwa co najmniej 200cm dlugosci bo sluchac juz sie nie co poniektorych.

Pozdrawiam :)

A co do odpowiedzi to raczej zamiast dwoch haremow red red lepiej zrobic jeden red red a drugi red blue zawsze jakis jeden niebieski bedzie latal :)

Opublikowano

A co do odpowiedzi to raczej zamiast dwoch haremow red red lepiej zrobic jeden red red a drugi red blue zawsze jakis jeden niebieski bedzie latal :)

Brawo za radę jak wyprodukować mieszańce :mrgreen:

Opublikowano
Nie wiem skad czerpicie te nowinki ale w takim akwa dwaharemy sa jak w sam raz. Ja mam klasyczne 200l profil a w nim 3+12 Red Red/Red Blue.

Kazdy samiec ma swoja grote i przepredza z jej okolic inne samce, ryby pieknie sie prezentuja i zyja juz tak pond dwa lata i jeszcze zaden samiec nie zgina.

Wiec skonczcie te swoje gadki o tym ze dla redow to akwa co najmniej 200cm dlugosci bo sluchac juz sie nie co poniektorych.

Pozdrawiam :)

Takiej bzdury już dawno nie słyszałem,no chyba że to prowokacja...

15 redów w 200l :lol: I jeszcze w połączeniu z red-blue,nie zapomnij wystawić tych bastardów na allegro :evil:

Opublikowano
Niektorzy traktuja akwarystyke jako hobby a nie sposob na zarabianie pieniedzy :)

Jak traktujesz to jako hobby to powinieneś wiedzieć jakich ryb się nie łączy i jakie są ich wymagania.

Opublikowano

i jeżeli są jak w puszce- to rzeczywiście nie ma miejsca na agresje.

Kto pisał, że 200 cm to minimum dla reda? Czy to kolejne urojenia?

Opublikowano
Niektorzy traktuja akwarystyke jako hobby a nie sposob na zarabianie pieniedzy :)

Właśnie, masz rację.O pewnym poziomie tego hobby niech świadczy poważne podejście do tematu, zdawanie sobie sprawy z pewnych problemów i trochę odpowiedzialności.

• 1 rok później...
Opublikowano

Też w niejednym poście czytałem, że dla red red to akwarium min 100 cm długości. Więc jest z tym namieszane nie co.

Szkoda, żebym się teraz pozbywał moich kochanych podopiecznych.

A na większy baniaczek nie mam ani pieniążków ani miejsca.

Pozdrawiam.