Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Samiec saulosi coral zazwyczaj nie ma pasów.

Samiec saulosi coral zdecydowanie też ma pasy, choć są one mniej regularne i urodziwe niż u standardów. http://www.cichlidworld.eu/ryby/p_saulosi_e.htm

nie miałem Metriaclima sp. Membe Deep, ale zdecydowanie ta ryba na zdjęciu podobna jest do niej, na pewno nie jest to saulosi

Jarek a ta fotka jak myślisz kogo przedstawia ;)http://galeria.klub-malawi.pl/details.php?image_id=8461&mode=search

Odpowiem. Stworzonko urodzone z rodziców saulosi coral ... to jeden z takich samców bo było ich więcej.

Opublikowano
fajnie, w takim razie w mojej 200-ce będą 3 gatunki: saulosi, membe i chisumulae...

Obawiam się że może dojść do krzyżowania się saulosi z membe...z jednego z nich bym zrezygnował ,zwłaszcza że 3 gatunki do 200l to za dużo.

Opublikowano

Hari - fuj - ale ja mówiłem o ładnych rybach ;)

a tak na serio zastanawiam się po tych twoich zdjęciach, czy coral to robota natury czy małych ludzkich rączek.

Opublikowano
tak na serio zastanawiam się po tych twoich zdjęciach, czy coral to robota natury czy małych ludzkich rączek.

Dr.Pawlak twierdzi ,że można corala spotkać w jeziorze...

Opublikowano
fajnie, w takim razie w mojej 200-ce będą 3 gatunki: saulosi, membe i chisumulae...

Obawiam się że może dojść do krzyżowania się saulosi z membe...z jednego z nich bym zrezygnował ,zwłaszcza że 3 gatunki do 200l to za dużo.

nie no to był żart :)

jak nie wyjaśni się co to za rybka to będą 3 gatunki :D