Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem na etapie wymiany tła, mam prośbę o małą ocenę forumowiczów. Które z poniższych wybrać?

http://allegro.pl/tlo-strukturalne-120x50-skaly-malawi-glebia-3d-i1476357560.html

http://allegro.pl/super-tlo-strukturalne-skala-120x50-do-akwarium-i1465537943.html

Dodam, że nie mam za wiele czasu na wykonanie samemu tła, oraz zdaję sobie sprawę że tło strukturalne zabierze kawałek miejsca w akwa w porównaniu np. z pomalowaniem szyby na czarno.

Z góry dziękuję za pomoc

pozdrawiam

Opublikowano
mam to drugie - jestem z niego w 100% zadowolony

Yaro, a możesz podrzucić gdzieś zdjęcia samych boków akwarium? Co zrobiłeś z siatką? I czy masz zrobioną cyrkulację za tłem?

Opublikowano

w dolnym rogu wyrwałem kawał tła tak około 10 cm przez ten otwór mogą wpływać mi wszystkie ryby - jak i wypływać tylko kiedy chcą.

Siatki w ogóle wyrzuciłem - nie mam ich, a cyrkulację wody za tłem powoduje wyjście z filtra biologicznego, które jest umieszczone zza tłem.

Otwór zasłania duży kamień.

Opublikowano
w dolnym rogu wyrwałem kawał tła tak około 10 cm przez ten otwór mogą wpływać mi wszystkie ryby - jak i wypływać tylko kiedy chcą.

Siatki w ogóle wyrzuciłem - nie mam ich, a cyrkulację wody za tłem powoduje wyjście z filtra biologicznego, które jest umieszczone zza tłem.

Otwór zasłania duży kamień.

Z przodu tak, a z boku?

Bo powiem, że nic mnie bardziej nie wkurza w tłach niz ich widok z boku. Wszystko zależy od połozenia akwarium, jednego to denerwuje, a inny ma to w nosie. Ale u mnie ma to niestety ogromne znaczenie.

Opublikowano

Wziąłem to drugie tło, mam jeszcze pytanie...czy lepiej dać wlot i wylot z filtra zew. za tłem czy przed? Wewnątrz oczywiście będzie jeszcze mechanik.