Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Te zdjęcia.

ramka_010_1.jpg[/attachment:3ujdnw4a]

ramka_009_1.jpg[/attachment:3ujdnw4a]

ramka_006_1.jpg[/attachment:3ujdnw4a]

ramka_001_1.jpg[/attachment:3ujdnw4a]

post-7260-14695712835217_thumb.jpg

post-7260-14695712835749_thumb.jpg

post-7260-14695712836239_thumb.jpg

post-7260-14695712836721_thumb.jpg

Opublikowano

Dzięki Krzysiek :D . Gwoli informacji ta miska leżąca w środku stelaża to miska do jedzenia dla mojego ogromnego Doga Arlekina ... :D:lol::mrgreen: ... żartowałem to miska mojego kociaka :D .

Opublikowano

Jedno gniazdo podwójne. Do tego na górze wypuszczony ze ściany kabel zasilający do oświetlenia. Tak czy inaczej wszystko co na prąd będzie z drugiej strony stelaża niż kontakt więc przedłużacz z odpowiednią ilością wejść w zupełności wystarczy. W sumie będzie pompa, 2 grzałki i reszta za ścianą a tam są też kontakty.

Opublikowano

Teraz pytanie dodatkowe ;) czy na tym widocznym na zdjęciach stelażu wystarczy położyć płytę ze skleiki meblowej z drzewa liściastego o grubości 22 mm czy będzie to za słabe ?

Opublikowano

Sklejka 22 wystarczy w zupełności. Hari, ale wysokość tego zbiornika to musisz zrobić jakąś zacną, żeby to ładnie wyglądało, nawet nie próbuj schodzić poniżej 70cm :P

Opublikowano

Chciałbym ;) ale coś za coś ... były 2 opcje albo baniak 250x60x70 w narożniku salonu ... albo to co mam a więc 210x100x60. Baniak będzie więc relatywnie niski. Musi tak być gdyż będzie schowany ( wbudowany ) w barek dzielący salon i aneks kuchenny. Może jeszcze 5 cm bym wygospodarował ale raczej się nie da, zdecyduje rodzaj pokrywy i to jaką wysokość ustalę z fachowcem. Ładne to będzie na pewno nawet z 60 cm, oglądanie zaplanowałem z niskich miękkich sof :mrgreen: .

dzisiaj był fachman i ... walczyłem jak lew ale uległem :wink: akwarium będzie większe i mniejsze zarazem :D musiałem je minimalnie przewymiarować ... wymiar ostateczny to 208 x 97 x 63 a więc litraż większy jednak powierzchnia podłoża mniejsza ... ale jakoś to przeżyje ... wymuszono na mnie zapas na montaż barku nad akwarium jutro zamawiam szkło ... musielibyście widzieć jaką dziwna minę miał ten Pan jak ze łzami w oczach oddawałem mu każdy centymetr :lol::mrgreen::wink:

Hari, ja rozumię, że to twój wątek, lecz mimo wszystko wszystko, proszę używaj opcji edytuj. Gorol.

Ale to zakłamuje chronologie dyskusja z Michałem była czymś wcześniejszym niż fachman :wink::lol::mrgreen:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jak ten czas płynie ;) ... akwa wczoraj przyjechało do mojego domu i to po tak strasznie długim czasie od ostatniego postu, że aż sie zdziwiłem ;). Życie zapracowanego człowieka upływa stanowczo za szybko ;). No ale koniec użalania ... wczoraj we 4 chłopa wstawiliśmy akwa na półkę, jeszcze tylko hydraulik dokończy robotę i będe mógł robić próbę szczelności. Fotki pokaże jak je zrobie ;) na razie komunia dzieciaka :mrgreen: