pozner Opublikowano 27 Stycznia 2011 #1 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Witam. Zamierzam zmienić obsadę w swoim baniaczku, 500l. (180x55x50) Co powiecie na taki zestaw? Melanochromis Parallelus Labeotropheus Trewavasae Thumbi West Pseudotropheus Acei Metriaclima Lombardoi Mam duże wątpliwości co do lombardzkiego (agresja), ale nie wiem czym go zastąpić (kolorystyka). A może ta obsada jest ok. i woda nie będzie wrzała?
elozox Opublikowano 27 Stycznia 2011 #2 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Melanochromis Parallelus i Labeotropheus Trewavasae rowniez do aniolkow nie nalezą W lombardzkim zależy Ci na liliowych samicach czy zoltym samcu? Co powiesz zamiast lombarda na m. red blue? , demasoni?czy rowniez z dymorfizmem saulosi?
pozner Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor #3 Opublikowano 27 Stycznia 2011 w lombardzkim chodzi mi o kolor samiczek czyli odwrotność trewavasek, a oprócz kolorystyki parallelusów i trewavasek wziąłem pod uwagą to, że nie dadzą się łatwo lombardzkiemu. Saulosi mam w tej obsadzie, poza tym samice jak w trewavaskach są żółte, a demasoni... czy nie za mały? Da sobie radę z tymi dwoma pozostałymi gatunkami?
elozox Opublikowano 27 Stycznia 2011 #4 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Te gatunki raczej duzej uwagi na mniejsze demasoni zwracac nie powinny ,glowna agresja jest skierowana wewnatrz gatunkowo ewentualnie do podobnych osobnikow takze smialo P. demasoni.
Rekomendowane odpowiedzi