Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...
Opublikowano

te opisy to ktos wogole czyta, a kto pisze to czyta co pisze?

http://allegro.pl/naturefood-premium-cichlid-medium-200g-i2077707825.html

Specjalny pokarm dla afrykańskich ryb.

Specjalnie przygotowany dla wschodnioafrykańskich pielęgnic.

Ryby z jeziora Tanganika i Malawi są wymagającymi pielęgnicami i potrzebują łatwostrawnego pokarmu niezbyt bogatego w białko. Premium Cichlid zawiera zwierzęce i roślinne składniki optymalnie skomponowane.

Składniki S/M:

Białko 45%

Tłuszcze 5%

Włókna 3%

Popiół 8%

Opublikowano

Witam ja swoje pyszczaki karmie:

Rano dostają pokarm roślinny w między czasie dostają spirulinę jak przyjdę z pracy koło 17 dostają mrożonkę a na sam wieczór znów spirulnę.;)

Opublikowano

Czy można całkowicie wyeliminować mrożonki z menu moich pysków i zastąpić je pokarmem mięsnym np NF czy Hikari. Obsada w stopce. Ile razy w tygodniu podawać pokarm mięsny mojej obsadzie?

Opublikowano
Składniki S/M: Białko 45% Tłuszcze 5% Włókna 3% Popiół 8%
Trochę chyba pomylili opis z Premium Cichlid Plant choć i plant ma dużo białka ale chyba jest to białko głównie "roślinne" nie "zwierzęce".

--

Czy można całkowicie wyeliminować mrożonki z menu moich pysków i zastąpić je pokarmem mięsnym np NF czy Hikari. Obsada w stopce. Ile razy w tygodniu podawać pokarm mięsny mojej obsadzie?

W 450 podawałbym raz w tygodniu jako uzupełnienie ze względu na hongi, natomiast w 180 podawałbym 2 razy w tygodniu.

Opublikowano

czyli mogę ten pokarm dać zamiast mrożonek, mam jeszcze O.S.I. vivid color i brine shrimp. to podaję 2-3 razy w tygodniu oczywiście oprócz spiruliny i hikari i NF dla roslinnych. Do 180 daję jeszcze dainachi baby jako podstawę pokarmową dla nich.

Opublikowano

Ten Pokarm JBL ma w składzie serca wołowe więc bym go sobie darował (pyszczaki to nie paletki) Jajkiem a zwłaszcza żółtkiem karmiło się kiedyś narybek (strasznie brudzi wodę), można tylko po co?