Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem pochwalić się swoimi pierwszymi młodymi pyszczakami w życiu.Miałem tego nie wstawiać ale to taka radość jak widzi się że samica zaczyna wypuszczać narybek.Co prawda miała tylko 4 sztuki bo wcześniej zjadła większość ikry ale to i tak cudownie.Wypuściła 20,dnia młode boją się jeszcze bo wyjąłem od nich samice żeby nie męczyła się w kotniku 15x25 ale pływają sobie przy kamykach pobierają pokarm.Rodzice to prawdo podobnie pokolenie f1 to młode są f2.Dołączę jeszcze fotke:

post-10109-14695712792824_thumb.jpg

Opublikowano

Dzięki.No tylko 4 a teraz 3 bo któryś podpłyną widocznie za blisko dziurek w kotniku i musiała go wyciągnąć jakaś dorosła ale to nic samiec dobrze daje bo są jeszcze 2 inkubujące samice jedna półtorej tygodnia inkubuje a druga 2 dni mam nadzieje że one będą miały więcej.

Opublikowano

jeżeli ich to tez pierwsze to będzie podobnie, ale nie martw sie, bo widać że samiec obrotny to i nauczy samice jak nosić.

Opublikowano

Pamietam moja ekscytacje gdy mialem pierwsze mlode :) Radosc ogromna pozniej czekanie na kolejne, ta duma gdy widzisz jka dorastaja....

A teraz co z tym malym talatajstwem robic?? W akwa coraz mniej miejsca znajomi nie chca juz brac a Ty sie czlowieku martw :) Dobrze ze u ojca w pracy moglem postawic 240 lirow to mam troche miejsca zbytu :)

Opublikowano

hehehe malucha w akwa nie wylapie a 5-6cm to chyba za duzo na pokarm, chyba ze mielisz i jako urozmaicenie diety dajesz ;) hehehehhe

Opublikowano

Muszę jeszcze poczekać aż mi N. livingstonii troszkę mi urośnie a wtedy nie będzie problemu i z takimi :)