Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mam juz sily na ten shit, Chodzi jak traktor, warkocze tak ze nie daje sie w dzien wysiedziec nie mowiac juz o tym zeby spac. Filtr ma 2 lata, robilem z nim juz co tylko moglem dokladnie go wymylem i wszystko wyczyscilem,calutki wirnik i tuleje. Nie mam pojecia co jeszcze moge zrobic. Oczywiscie banaly z wypompowaniem powietrza mozna sobie darowac - nie ma go w filtrze.

Filtr ogolnie dobrze sie sprawuje filtruje tyle samo wody co na poczatku i wszystko super poza tym warkotem - wczesniej bylo oka dopiero do jakis 3 miesiecy tak zaczelo i coraz glosniej i glosniej.

Mial moze juz ktos z Was takie problemy i w jakis sposob sobie poradzil z tym?? Prosze o jakies podpowiedzi bo ja juz nie mam sily.

Czy serwis cos pomoze??

Opublikowano

wirnik obejrzalem juz setki razy i nawet poszedlem z nim do zaprzyjaznionego zoologika i wymontowalem z nowego filtra i porownywalem - wyglada identycznie i nie ma zadnych rysek ani nic, po prostu jak nowy.

A czy nie ma zbyt duzego luzu?? hmmm wkladam w tuleje na trzpien a ten znowu w dwie gumki(jedna z gory droga z dolu) wszystko zakrecam. Nie ma tam mozliwsci zeby wsadzic go zle badz za luzno lub zbyt ciasno. Wszystko fabrycznie dopasowane.

Opublikowano

No wlasnie dla tego rece juz rozkladam i od zmyslow odchodze co moze byc nie tak. Teoretycznie tylko wirnik i chyba zaryzykuje i mimo tego ze jestem pewny ze jest dobry to kupie nowy wraz z trzpieniem, bo moze ten sie wykrzywil. To jest wedlug mnie jedyne sensowne rozwiazanie ze trzpien jest krzywy.

Wie ktos moze czy da sie kupic sam trzpien??

Opublikowano

Dostępne są chyba tylko tzw. komplety naprawcze(wirnik, ośka, gumki). Koszt to około 35pln więc warto mieć, choćby na zapas. Ja stawiam bardziej na wyrobiony wirnik niż ośkę.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Sluchajcie sprawa juz dawno rozwiazana ale troche zaganiany bylem wiec dopiero teraz pisze a noz widelec ktos bedzie mial podobny problem.

Jak juz pisalem bylem troche zaganiany i poprosilem ojca zeby wymyl filtry w akwa (tez akwarysta) bo mnie w domu nie bylo. Uczynil to ale zle zalozyl prefiltr na zewnetrzny filtr i po kilku dniach calkowicie sie zablokowal. Wirnik krecil ale docierala znikoma ilosc wody i stad byl ten tukot i wibracje. :)

Czlowiek sie doszukuje nie wiadomo czego a tu najprostsze rozwiazania sa najcenniejsze. :)