Skocz do zawartości

Labidochromis caeruleus yellow z ikrą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanka mam odizolowaną w kotniku (malutkim zbyt małym) więc szykuje psełdoakwa 25L ale jakie warunki muszę jej zorganizować ?

-Mam napowietrzacz/pompke ,grzałke oraz pokrywę z oświetleniem.

A oświetlenie nocne czy jakaś inna barwa do tego ?

Potrzebny jest piasek ozdoby rośliny czy ?

Czy dorzucić do niej jaką rybkę samca czy malutkiego yelonka ?

Opublikowano

W pustym akwa grzałka, jakiś filtr jeśli chcesz to oświetlenie. Daj kilka nieduzych kamieni żeby narybek miał się gdzie schować, podłoże tylko przeszkadza.

Opublikowano

Korzeć ? Jeżeli to coś na wzór korzenia ( moje głupie domysły), jeżeli jest wytaplany w innych akwariach na ta lala, że nie puszcza nic garbników - to możesz. Każda kryjówka dla narybku to...ee...yy.. kryjówka :wink:

Opublikowano
Korzeć ? Jeżeli to coś na wzór korzenia ( moje głupie domysły), jeżeli jest wytaplany w innych akwariach na ta lala, że nie puszcza nic garbników - to możesz. Każda kryjówka dla narybku to...ee...yy.. kryjówka :wink:

Hmm korzeń dębowy to raczej są garbniki (więc odpada) :(

W takim razie zbuduje z kamieni/wapieni .

Jeszcze jedno pytanie mi się nasuneło .

Jak karmić przyszą mame ?

Nie pisz posta pod poste.Używaj opcji "edytuj".Perez666

Opublikowano

Nie 'przekreci" sie, nie musisz sie bac.jezeli ryba jest w dobrej kondycji, potrafi wytrzymac dluzej niz miesiac bez jedzenie.po drugie, podczas inkubacji, samica i tak nie pobiera pokarmu, wiec karmienie jest zbyteczne.

Opublikowano

Dziękówa

Dobrą kondycje to miała teraz juz jest trochę zmęczona (tak bywa), wyczytałem że potrafi dbać o swoją ikrę aż do tego stopnia że leży na dnie.