zolwik Opublikowano 22 Grudnia 2010 #1 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Witam, Jak w temacie mam oba gatunki ryb a labido samica wygląda na "zasianą" czyli nosi w pysku i kre. Pytanie mam takie czy zbrojniki się do złozonej ikry nie będą dobierać ? Zbrojniki dość mlode 3-4cm/
eljot Opublikowano 22 Grudnia 2010 #2 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Raczej do pyska jej nie wpłyną aby zeżreć ikrę
yaro Opublikowano 22 Grudnia 2010 #3 Opublikowano 22 Grudnia 2010 ale jak już się dobiorą to nie ma mocnych
elozox Opublikowano 22 Grudnia 2010 #4 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Witam, Jak w temacie mam oba gatunki ryb a labido samica wygląda na "zasianą" czyli nosi w pysku i kre. Pytanie mam takie czy zbrojniki się do złozonej ikry nie będą dobierać ? Zbrojniki dość mlode 3-4cm/ hahah kolega pewnie nie wie ze pyszczaki inkubuja ikre w pysku stąd to idiotyczne pytanie.
MrPatrys100 Opublikowano 22 Grudnia 2010 #5 Opublikowano 22 Grudnia 2010 samica wygląda na "zasianą" czyli nosi w pysku i kre./ napisał że nosi w pysku ikrę więc raczej wie
zolwik Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor #6 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Z tego co wyczytałem to z pyska do piasku przenoszą (o ile się niemyle). I tu się martwie .
eljot Opublikowano 22 Grudnia 2010 #7 Opublikowano 22 Grudnia 2010 No to coś źle czytałeś, z pyska wypuszczają już młode
nabe Opublikowano 22 Grudnia 2010 #8 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Z tego co wyczytałem to z pyska do piasku przenoszą (o ile się niemyle). I tu się martwie . Pomyliłeś z jakimiś innymi pyszczakami (gębaczami), nasze malawijskie wypuszczają z pyska gotowy narybek, ze strony zbrojnika inkubującej samicy nic nie grozi.
paputek25 Opublikowano 22 Grudnia 2010 #9 Opublikowano 22 Grudnia 2010 i tu się zdziwicie, ale to przypadek raz na tysiąć , moja samiczka przed wcześniej wypluła ikrę, narybek jeszcze z pęcherzykami leżał na piasku , nie potrafiąc jeszcze się unosić , w pierwszej kolejności zajeły się nimi włąśnie złote zbrojniki albinos. Przetrwało tylko 7 sztuk
eljot Opublikowano 22 Grudnia 2010 #10 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Paputek to nic dziwnego, zdarza się że niedoświadczona czy przestraszona samica przedwcześnie wypuści młode, połknie ikrę (jest na forum parę wątków) a że glonojady sobie podjadły - chyba żadna ryba nie pogardzi ikrą czy też maluchami, nie ma to jak świeże mięsko
Rekomendowane odpowiedzi