Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałem się przywitać i oznajmić iż zamierzam założyć akwa z rybkami z jeziora Malawi.Miałem przerwe dwa lata od rybek, ostatnio miałem parkę dorosłych Pawiookich.

W tym momencie postanowiłem założyć nowe akwa od podstaw, a że mam 2 letniego synka to mam nadzieje że go zarażę tym wszystkim i za jakiś czas bedziemy mieć jedną z wielu wspólnych pasji :wink:

Jako tło chciałem użyć czarnej matowej folii Oracal, na dno kamienie serpentynit + biały piasek

Mam tylko problem z ukryciem filtra wewnętrznego i grzałki, a mianowicie chciałem pokombinować z Cr6 w prawym rogu akwa i tak 1/4 wjechać na tylnią szybę, podobnie ma w galerii Paputek25, tylko nie wiem jak się będzie zachowywał filtr po schowaniu za tłem czy będzie odgrywał swoją rolę w 100%, jak mam go tam umieścić i czy jest on odpowiedni do tego i czy schowana grzałka ogrzeje wodę w całym zbiorniku, dodam że przeglądałem zdjęcia w galerii kategoria sprzęt, ale za dużo mi to nie mówi.

Ewentualnie jak ktoś ma pomysł to jakiej farby użyć (koloru) do tego kawałka tła aby się ładnie zgrało z serpentynitem.

Opublikowano

Witaj

Ten filtr powinien wystarczyć. Jak będziesz budował tło to zrób spory otwór z dołu i na górze tak aby po zamontowaniu filtra woda mogła swobodnie krążyć (wtedy i grzałka da radę). Jak go umieścić i jakiej farby użyć to już twoja inwencja twórcza :wink:

Powodzenia