Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie do doświadczonych graczy czy ktoś posiada denitrator firmy Korallin S1501 ( podobno jeden z najlepszych na rynku ) lub zetknął się z takowym jako, że na chwile obecną nie mam możliwości zamontowania hydroponiki chciałem kupić ów denitrator. Na budowe własnego nie mam czasu i nerwów. Pytam wiec czy warto wydać gotówke na reaktor który upora się z azotanami w przerybionym 450 litrowym baniaku?

post-10009-14695712727374_thumb.jpg

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam po przerwie. Nie mialem czasu wczesniej odpalic denitratora Korallin minal prawie rok zanim wyciagnalem go z kartonu i podlaczylem jakies 3 tygodnie temu.

po lewej woda z denitratora po prawej z akwarium. Dzis przelaczylem na 5 kropel na sekunde. Niebawem kolejne pomiary. Jak narazie jestem zadowolony z efektow glony powoli ustepuja a od czasu zamontowania dwie pary ktore do tej pory nie chcaily podchodzic do tarla wlasnie sa po.

post-10009-14695712992793_thumb.jpg

post-10009-14695712993439_thumb.jpg

• Dziękuję 1
Opublikowano

Nie wiesz przypadkiem gdzie je można jeszcze kupić?

Szukam, szukam i nie mogę znaleźć.

Na stronie którą podałeś wcześniej (http://www.stm-shop.co.uk) z numerem 1501 jest tylko c1501 calcium reactor czyli na pewno nie to.

Druga sprawa - co jaki czas trzeba wymieniać wkłady? Piszą coś na ten temat??

BTW - Ty w UK mieszkasz bo widzę testy API :D

Przy okazji - NO3 API nie jest najlepszym wyborem - pokazują mocno rozjechane wyniki w porównaniu z Seachem'em lub Salifertem oraz są bardzo czule na chemię - jeżeli dodasz sody do akwa głupieją.