Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy chcem zakupic akwa 375 litrow.A wiec chcem kupic kubel Jbl e1500 ktory ma byc biologiem no i mam juz filtr Fluval 205 ktory kupilem wczesniej i pytanie mam takie czy on da rade jako filtr mechaniczny?przy tym litrarzu?jak tak to bym lecial na 2 kubelkach.pozdrawiam

Opublikowano

Fluval 205 w akwa 375 lit wypelniony ceramika da rade jako biolog???cos chyba nie tak chyba ze sie nie rozumiemy.....Ja chcialem jbl 1500 kupic jako biologa a jako mechanik chcialem wlasnie Fluval..Ale moze ktos mi napisze wiecej o POMPA (GŁOWICA) 2000 l/h Atman kiedy tam wstawie gabke bedzie jako mechanki???nie mam duzego doswiadczenia wiec pytam i pytam.Kto pyta nie bladzi co nie.....

Opublikowano

witam

mam ta głowicę at-203 jak dla mnie bardzo mocna wydajna, prądożerna i głośna

często wpada w rezonans..... tania więc i ma wady.... ale zapewne są osoby co trafiły na cichy model.

ja wymieniam na aquela'a

Opublikowano
jako mechanik chcialem wlasnie Fluval.

Nie ma szans.Ten kubeł ma tylko 680l/h przepływu więc na mechanika się nie nadaje.Natomiast na biologa jak najbardziej.

Ale moze ktos mi napisze wiecej o POMPA (GŁOWICA) 2000 l/h Atman kiedy tam wstawie gabke bedzie jako mechanki???

Dokładnie.Podpinasz dużą gęstą gąbkę i masz imo najlepszą wew.filtrację mech.Jeśli chcesz mieć jeszcze lepszą filtrację mech.i nie zagracać akwarium sprzętem to proponuję narurowce.

Opublikowano

no ok a jakiej firmy polecicie pompe???zeby bylo w miare cicho i wydajnie...a moze mi ktos bardziej przyblizy wyglad gabki jaka mam zalozyc na pompe,moze to glupie pytanie prosze o odp.dzieki

Opublikowano
a moze mi ktos bardziej przyblizy wyglad gabki jaka mam zalozyc na pompe,moze to glupie pytanie prosze o odp.dzieki

Zwykła gęsta gąbka np. taka http://allegro.onet.pl/gabka-do-filtrow-15-x-15-x-25-najtaniej-i1317263928.html

A głowicę to niezmiennie polecam Atman 203.Mocna i cicha,przynajmniej ja taką miałem chociaż widzę że kilku chłopaków pisało że ma głośną...może jakaś felerna seria została wypuszczona...