Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

moze to i glupie ale zastanawiam sie gdzie mozna nabyc gabki do filtrow weipro (znalazlem jeden sklep w necie oferujacy gabki ale niestety nic nie jest opisane- czy sa to oryginalne gabki weipro czy inne zastepcze, jaka maja gestosc itp) moze ktos z Was (uzywajacy filtrow weipro moglby mi pomoc)

dzieki

pozdrawiam

Opublikowano

Oryginalnych weiprowskich gąbek, sprowadzonych z Chin nie dostaniesz, bo po prostu ich nie sprowadzamy. Mamy swoje gąbki, praktycznie takie same, jak oryginalne. Jaką mają gęstość nie pamiętam, musiałbym sprawdzić.

Pytanie tylko po co dokupować gąbki :?: Jeśli masz pusty jakiś koszyk, to wypełnij go włókniną, która wg mnie filtruje o wiele lepiej, niż gąbki.

Opublikowano
...Jeśli masz pusty jakiś koszyk, to wypełnij go włókniną, która wg mnie filtruje o wiele lepiej, niż gąbki.

Fakt !

"co gąbeczka przefiltruje, to włóknina zatrzymuje" , że tak powiem :wink:

Opublikowano

myslalem o wlokninie ale po namysle chyba wybiore gabki (bo te we filtrze sa i grubsze i ciensze- chodzi mi o oczka) a tak wogole to moc tego filtra przerosla moje oczekiwania (w porownaniu z fluvalem 4+ i PH802 jest duzo wydajniejszy)

pozdrawiam

Opublikowano

Popieram kolegów, po co ci oryginalne gąbki ? Proponuję watę pcv sprzedawana w duużej paczce odrywasz sobie tyle ile ci wlezie do filtra lekko przygniatasz i pasi. Jak się zabrudzi wywalasz i następną porcję :) W filtrach o filtracji mechanicznej bardzo dobrze wyłapuje nawet drobne syfki byle nie przesadzić z jej ilością bo gdy jest za bardzo ściśnięta to szybko się zapycha