Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaczynam swoja przygode z malawi i zbirnikiem 150x30x35 (160l). Mam zamair wpuścić specialnie troche za duzo ryb niż mozna. (widziałem cos takiego w akwarium wiszącym i wyglądało rewelacyjnie)Mysłałem wstepnie o 10x yellow, 10xrdzawy, 10xpseudetropheus acei. Doadam że na razie ma filtr wewnętrzny fan3 :( , oswietlenie 2xT8 120cm-sun i blusky) biały żwir dolomitowy, białe łupki oraz niebieskie tło. Każda krytyki i propozycja mile widziana.

Opublikowano

Propozycja - poczytaj najpierw forum, FAQ - później jak zrozumiesz co za głupoty wypisujesz załóż temat jeszcze raz.

Za mały zbiornik do zarybienia nawet dwoma gatunkami, nie mówiąc o przerybieniu.

Opublikowano

Ja wiem tylko na wiekszy zbiornik nie mam co liczyć z przyczym niezależnych. Na forum juz dużo wyczytałem. Wiem że propozycja jest sprzeczna z wiedza ktora tu znalazlem ale widocznie jest mozliwości takiego hodowania ryb. Moze podasz jaka rybke wpuscic wyczytałem ze sulosi ale ona mi sie jakos nie widzi.

Opublikowano

Ze względu na głębokość (tylko 30cm :( ) w grę wchodzi tylko mała mbuna (do 10cm) , poprzeglądaj w bazie ryb, necie i napisz co ci się podoba a z pewnością doradzimy.

Opublikowano
Ja wiem tylko na wiekszy zbiornik nie mam co liczyć z przyczym niezależnych.

Skoro wiesz to po co wypisujesz bzdury

Na forum juz dużo wyczytałem. Wiem że propozycja jest sprzeczna z wiedza ktora tu znalazlem ale widocznie jest mozliwości takiego hodowania ryb.

Znowu piszesz ze ze wiesz iz jest to sprzeczne z tym co tu znalazles , mimo to probujesz zrobic cos czego nie mozna nazwac hodowla ryb, czy dbaloscia o dobro zwierzat.Powiem ci jeszcze raz nie, nie ma mozliwosci trzymanie tylu gatunkow w takich ilosciach w takim malym akwa.

Moze podasz jaka rybke wpuscic wyczytałem ze sulosi ale ona mi sie jakos nie widzi.

jezeli saulosi ci sie nie widzi to musisz albo wymienic zbiornik na wiekszy albo niestety zrezygowac z hodowli tych pyszczakow.

Aha, i bylbym zapomnial, nie funkcjonuje tutaj cos, co nazywasz kontrolowanym przerybieniem.

Opublikowano

Albo naskalniki+multifasciatusy. Albo czarne wody i stado neonków, albo jakieś pielęgniczki, możliwości jest mnóstwo.

Czemu upierać się przy pyszczakach jeśli nie ma się dla nich warunków? Pomysł z 30 dorosłymi pyszczakami w takim akwarium jest makabryczny.

Opublikowano

ja przy 150 cm widział bym brzanki sumatrzańskie, ale do takiego akwarium nie dawał bym pysi.

Jeżeli chcesz pielęgnice to może barwniaka czerwonobrzuchego?