lol2000k Opublikowano 8 Listopada 2010 #1 Opublikowano 8 Listopada 2010 Witam! Mam pytanie odnośnie piasku kwarcowego. Czy jeżeli będzie on BARDZO drobny to czy nie zaszkodzi to rybom?
nabe Opublikowano 8 Listopada 2010 #2 Opublikowano 8 Listopada 2010 O jakiej gradacji mówimy, < 0.1mm czy mniej? Szybciej zaszkodzi filtrom i przejrzystości wody. Taka bardzo drobna mąka będzie się po prostu unosić w wodzie.
lol2000k Opublikowano 8 Listopada 2010 Autor #3 Opublikowano 8 Listopada 2010 Dzięki za odpowiedź. Hmm nie myślałem o tym, że będzie się unosić w wodzie. Na próbę wezmę niewielką ilość i zobaczę.
slawek gorol Opublikowano 8 Listopada 2010 #4 Opublikowano 8 Listopada 2010 Spójrz na dół "aktywnych wątków". Na dole masz temat : unoszący się piach. Imo temat do zamknięcia.
izydor Opublikowano 8 Listopada 2010 #5 Opublikowano 8 Listopada 2010 Z wlasnego doswiadczenia wiem, zeby nie kupowac drobniejszego piasku kwarcowego niz 0.5mm przy sredniej cyrkulacji i filtracji a przy wiekszej najlepiej ziarenka 1-2mm
witom Opublikowano 15 Listopada 2010 #6 Opublikowano 15 Listopada 2010 witam właśnie planuję zmienić taki jakby żwirek ( drobniutkie kamienie) na piach i nie wiem czy właśnmie nie ten, o którym piszecie ja chcę taki biały. Gdzie i w jakiej cenie można taki kupić ? z góry dzięki
izydor Opublikowano 16 Listopada 2010 #7 Opublikowano 16 Listopada 2010 Yo, Ja kupowalem od tej osoby na allegro, piach byl suchy i dobrze wyplukany, mimo tego zalecam samemu jeszcze doplukac. Tutaj masz link http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=149517 Pozdro
brazylia Opublikowano 16 Listopada 2010 #8 Opublikowano 16 Listopada 2010 ja polecam jakikolowiek sklad buduwlany lub market buduwlany.Piasek tylko dobrze wyplukac i jest OK.
dawid_student Opublikowano 11 Kwietnia 2011 #9 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Witam ja też kupowałem u sprzedawcy "rente" na allegro i mogę śmiało polecić. Pozdrawiam
brazylia Opublikowano 11 Kwietnia 2011 #10 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Witam ja też kupowałem u sprzedawcy "rente" na allegro i mogę śmiało polecić. Pozdrawiam Chyba chodzi o Ci o retne
Rekomendowane odpowiedzi