Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a gdybym polaczyl Demasoni z Melanochromis Interuptus to tez zastosowac taka selekcje tzn. po 15 z kazdego gatunku? Kolego Bartexie ty masz taka obsade wiec moze cos mi doradzisz . I jeszcze jedno . czy Interuptus jest duzo wiekszy od demasoni

Opublikowano

co do tych 25 szt. w twoim akwarium mysle ze liczba osobnikow nie bedzie zbyt duza demasoni jest jednym z mniejszych pyszczakow, ale jednym z najbardziej agresywnych, a ich liczba w stadzie moim zdaniem im wieksza tym lepsza pisze to majac na uwadze wlasne doswiadczenie.

co do interruptusa wpusc moim zdaniem ok 10 szt. jezeli bys chcial 2 gat. w akwarium i ok 20 szt demasoni. po czym sprobuj jezeli bedziesz mial oczywiscie taka mozliwosc zachowac 2+6 interruptus + reszte demasoni i powinno byc ok.

napewno na twoim miejscu nie ingerowal bym w stado demasoni ,ewentualnie zostawil bym 1+3 interruptus i reszte demasoni. jezeli twoim zdaniem liczba ok 25 pyszczakow w akwarium 375l. jest zbyt duza.

pozdrawiam

Opublikowano
a gdybym polaczyl Demasoni z Melanochromis Interuptus to tez zastosowac taka selekcje tzn. po 15 z kazdego gatunku? Kolego Bartexie ty masz taka obsade wiec moze cos mi doradzisz . I jeszcze jedno . czy Interuptus jest duzo wiekszy od demasoni

Witaj posiadam taką obsadę ale mam intera w haremie 1+3 będę teraz dobierał 1+1 tak więc docelowo zostawię 2+5 a demasoni będą w sumie 8+8 dokupię więc 16 osobników. docelowo jak się uda zostawię ok 12. jeżeli nie będę dokupował młode i szukał samic :mrgreen: