mirsto Opublikowano 1 Listopada 2010 #1 Opublikowano 1 Listopada 2010 Planuję zakup pokrywy aluminiowej do mojego akwarium 300l 120x50x50. Znalazłem w zasadzie 2 - bardzo proszę o opinię która wg Was będzie lepsza i bardziej praktyczna? Może ktoś ma takie pokrywy - jak się sprawują w codziennym użytkowaniu? Oto linki tych 2 pokryw: http://sklep.roslinyakwariowe.pl/oswietlenie/pokrywy-oswietleniowe/120-dlugosci/pokrywa-aluminiowa-prostokatna-120x50cm-2x30wwybierz-kolor-p-4816.html http://www.zoolight.pl/product-pol-25-POKRYWA-ALUMINIOWA-CZARNA-120x50.html
yaro Opublikowano 1 Listopada 2010 #2 Opublikowano 1 Listopada 2010 wybrał bym tą za 399 zł wydaje mi się ze przy niej będziesz miał lepszy dostęp do akwarium i możliwość ustawienia świetlówek.
Perez666 Opublikowano 1 Listopada 2010 #3 Opublikowano 1 Listopada 2010 Ja mam Diversę.Nie ma się do czego doczepić,wszystko ładnie do siebie pasuje,żadnych niedociągnięć.Trzeba tylko przed założeniem na baniak podkleić po całej długości uszczelką do okien aby nie ciekła woda...ale to chyba przy większości pokryw trzeba zrobić.
Siwy1973 Opublikowano 1 Listopada 2010 #4 Opublikowano 1 Listopada 2010 Witam czy w tej drugiej pokrywie są dołączone oprawki, belki oświetleniowe??? fakt dostęp będzie lepszy z tego co na fotkach widać pozdrowił
mirsto Opublikowano 2 Listopada 2010 Autor #5 Opublikowano 2 Listopada 2010 Oczywiście można do czarnej dokupić gotową belkę, jaką się chce: T5, T8 z pojedyńczym lub podwójnym statecznikiem. Wszystko tańsze niż w DIVERSA
Perez666 Opublikowano 2 Listopada 2010 #6 Opublikowano 2 Listopada 2010 i możliwość ustawienia świetlówek W Diwersie też swobodnie przesuwasz belkę po całej szer. Wszystko tańsze niż w DIVERSA Nie sądzę,do tej drugiej pokrywy musisz dokupić belkę więc wyjdzie tak samo a nawet drożej...
Rekomendowane odpowiedzi