Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje doświadczenie z hodowlą pyszczaków to juz dobre 10 dni, ale pomimo takiego doświadczenia chciałbym się upewnic co do doboru gatunków.

Myslę o 3 gatunkach: Saulosi , Yellow i Tropheops Chilumba . Chce kupić 8szt z kazdego gatunku. Mam wątpliwości co do Tropheusa. Proszę o poradę

Opublikowano
Moje doświadczenie z hodowlą pyszczaków to juz dobre 10 dni, ale pomimo takiego doświadczenia chciałbym się upewnic co do doboru gatunków.

Myslę o 3 gatunkach: Saulosi , Yellow i Tropheops Chilumba . Chce kupić 8szt z kazdego gatunku. Mam wątpliwości co do Tropheusa. Proszę o poradę

ale tropheops czy tropheus?

Opublikowano

obsada zla -yellow jest miesozerny a Tropheops Sp. "Chilumba" to roslinozerca po zatym jest duze podobienstwo do saulosi zarówno samcow jak i samic co wiaze sie z przesladowaniem i pobiciami tym bardziej ze Tropheopsy to ryby agresywne.

Opublikowano

Tak tylko będziesz miał bardzo żółto w akwa, może zdecyduj się na saulosi coral, wtedy będzie żółto pomarańczowo + niebiesko granatowe samce saulosi

Opublikowano

Gdy nie chcesz dublować kolorów to może zamiast Yellowka wsadzić tam rdzawego?

Dobrej jakości rdzawe są naprawdę śliczniutkie, choć z drugiej strony porównywać samice saulosi z Yellowkami to trochę nie na miejscu... niebo, a ziemia.

Opublikowano
Gdy nie chcesz dublować kolorów to może zamiast Yellowka wsadzić tam rdzawego?

Dobrej jakości rdzawe są naprawdę śliczniutkie, choć z drugiej strony porównywać samice saulosi z Yellowkami to trochę nie na miejscu... niebo, a ziemia.

No nie wiem,moje saulosy są jak narazie "czyste"(podchodzą pod delikatny pomarańczowy kolor).