elozox Opublikowano 20 Października 2010 #1 Opublikowano 20 Października 2010 Dzis nabylem Hikari Sinking Cichlid Excel i zastanawia mnie roznica w skladzie z Hikari Cichlid Excel (ktory zawsze kupowalem) ,czy wedlug was stosowac te 2 pokarmy czy wystarczy 1 bo jest to to samo?. Na duzy + jest to ze ten pierwszy jest pokarmem tonacym ale jednak ma troche inny sklad natomiast nie wiem czy az na tyle by stosowac 2 w/w pokamrmy. Rowniez zakupilem Hikari Algae Wafers (zalecany dla zbrojnikow)wziolem go glownie z tego wzgledu ze zamierzam przyczepiac tabletke do szyby i obserwowac jak podczas zeskrobywania pokarmu pyski muszą wykorzystywać zeby/tarki umiejscowione w ich otworach gębowych, co pozwala utrzymać je w dobrej kondycji jak w przypadku glonojada. Czy oprocz mnie ktos rowniez stosuje takie rozwiazanie ? jak tak to jakie tabletki polecacie.
cactus Opublikowano 20 Października 2010 #2 Opublikowano 20 Października 2010 Z Hikari karmie tylko Cichlid Excel'em więc nie podpowiem. Jeśli chodzi o tabletki, daje SpiruTabin tropicala, znika w oczach
Exasperatus Opublikowano 1 Listopada 2010 #3 Opublikowano 1 Listopada 2010 Te pokarmy to to samo? Który polecacie?
mutra Opublikowano 1 Listopada 2010 #4 Opublikowano 1 Listopada 2010 zależy od preferencji ryb. Moje wolą pływający.
Exasperatus Opublikowano 1 Listopada 2010 #5 Opublikowano 1 Listopada 2010 zależy od preferencji ryb. Moje wolą pływający. Czyli Cichlid excel? Skład taki sam mają?
mutra Opublikowano 1 Listopada 2010 #6 Opublikowano 1 Listopada 2010 Jeżeli pytasz o Chichild excel vs. algae waffers to zdecydowanie nie jest to ten sam pokarm. tabletki mają więcej włókna i są dosyć twarde. Ryby próbują je skubać ale IMO nie jest to dobry pokarm dla dorosłych ryb ze względu na formę.
Exasperatus Opublikowano 1 Listopada 2010 #7 Opublikowano 1 Listopada 2010 Pytam o Hikari Sinking Cichlid Excel i Hikari Cichlid Excel
Exasperatus Opublikowano 5 Listopada 2010 #9 Opublikowano 5 Listopada 2010 Zauważyliście jakieś lepsze efekty po karmieniu Dainichi,Naturefood,OSI niż po karmieniu Hikari cichlid excel?
nabe Opublikowano 5 Listopada 2010 #10 Opublikowano 5 Listopada 2010 Zdajesz sobie sprawę,że odpowiedź na to pytanie wymagałaby długotrwałej obserwacji identycznej populacji ryb w dwóch podobnych zbiornikach przez dłuższu okres czasu, do tego jakaś grupa kontrolna..skomplikowana sprawa
Rekomendowane odpowiedzi