krystianpiwo Opublikowano 17 Października 2010 Autor #11 Opublikowano 17 Października 2010 piaskowca jest około 40 kg!
krystianpiwo Opublikowano 17 Października 2010 Autor #12 Opublikowano 17 Października 2010 W tym resunie sa dwa kosze filtracji w jednym gąbka w drugim biobale robisz mały tiuning i jest ok czyli wstawiasz drugą gąbke kombinacji dużo A JAK TY MASZ TO ROZWIĄZANE??? STANDART????
ŁUKASZ SZIN Opublikowano 17 Października 2010 #13 Opublikowano 17 Października 2010 krystianpiwo Moja rada jest taka kup ATMANA 203 + gąbka i masz sprawę z głowy. JA osobiście taki zestaw mam i jestem bardzo zadowolony. Sporo osób z tego forum ma też te głowice i są bardzo zadowolenia . Nie kombinuj :!:
Perez666 Opublikowano 18 Października 2010 #14 Opublikowano 18 Października 2010 Do takiego baniaka wystarczy AT-202(1200l/h 25W)z gęstą gąbką.Jest to lepsze rozwiązanie niż filtry "koszykowe"bo zbiera syf całą powierzchnią gąbki a nie tylko od spodu.
krystianpiwo Opublikowano 18 Października 2010 Autor #15 Opublikowano 18 Października 2010 krystianpiwo Moja rada jest taka kup ATMANA 203 + gąbka i masz sprawę z głowy. JA osobiście taki zestaw mam i jestem bardzo zadowolony. Sporo osób z tego forum ma też te głowice i są bardzo zadowolenia . Nie kombinuj :!: Łukasz, czyli jaki zestaw polecasz podaj linki nie chcę zrobić kolejnego błędu??? http://allegro.pl/pompa-turbinowa-at-203-2000l-h-32w-2-0m-gratis-i1269267706.html czy to ta głowica?? Jaką gąbkę do niego zastosować??
ŁUKASZ SZIN Opublikowano 18 Października 2010 #16 Opublikowano 18 Października 2010 krystianpiwo Moja rada jest taka kup ATMANA 203 + gąbka i masz sprawę z głowy. JA osobiście taki zestaw mam i jestem bardzo zadowolony. Sporo osób z tego forum ma też te głowice i są bardzo zadowolenia . Nie kombinuj :!: Łukasz, czyli jaki zestaw polecasz podaj linki nie chcę zrobić kolejnego błędu??? http://allegro.pl/pompa-turbinowa-at-203-2000l-h-32w-2-0m-gratis-i1269267706.html czy to ta głowica?? Jaką gąbkę do niego zastosować?? Moja rada jest prosta kup AT-203 i będziesz miał kłopot z głowy nawet jak zmienisz akwarium na większe to wykorzystasz tą głowice w nim . JA jak bym miał znowu kupować to w ciemno AT-203 . A co do gąbki to zakup coś z tych: http://www.rybarium.pl/sklep/akwarystyka-slodkowodna-wypelnienia-filtracyjne-gabki-i-wlokniny-1070/1.htm?q=Tropical JA używam tego typu gąbki o kształcie walca i jestem bardzo zadowolony , ładnie zbiera co 3-4dni czyszczę . Z czystym sumienie CI taki zestaw polecam.
krystianpiwo Opublikowano 21 Października 2010 Autor #17 Opublikowano 21 Października 2010 Atman 203 zakupiony!! I od razu pytanie filtr jest zaje mocny ustawiłem przepływ na połowę i tak jest duży prąd wody, czy nie będzie to przeszkadzało rybą i nie wpłynie na mętność wody???
Perez666 Opublikowano 21 Października 2010 #18 Opublikowano 21 Października 2010 Przy gęstej gąbce po paru dniach przepływ się jeszcze zmniejszy.Jak rybami nie rzuca o szyby to jest ok.U mnie ryby od czasu do czasu podpływają pod wylot filtra bądź cyrkulatora i tak sobie płyną w miejscu
krystianpiwo Opublikowano 21 Października 2010 Autor #19 Opublikowano 21 Października 2010 krystianpiwo Moja rada jest taka kup ATMANA 203 + gąbka i masz sprawę z głowy. JA osobiście taki zestaw mam i jestem bardzo zadowolony. Sporo osób z tego forum ma też te głowice i są bardzo zadowolenia . Nie kombinuj :!: Łukasz, czyli jaki zestaw polecasz podaj linki nie chcę zrobić kolejnego błędu??? http://allegro.pl/pompa-turbinowa-at-203-2000l-h-32w-2-0m-gratis-i1269267706.html czy to ta głowica?? Jaką gąbkę do niego zastosować?? Co ile mniej więcej czyścisz gąbkę przy atmanie? I jak myślisz gąbka może opierać się spodem o żwir??
nabe Opublikowano 21 Października 2010 #20 Opublikowano 21 Października 2010 Czyść możliwie często z powodu spadku przepływu, np. co tydzień. Gąbka może stać na dnie, to nie przeszkadza, tylko nie będzie ciągnął dołem i wokół gąbki będzie trochę syfu. Poza tym celownik l. mn. to "rybom".
Rekomendowane odpowiedzi