Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak chodzi o Copadichromis Borleyi ,skoro sie domysliles rowniez powinienes ze literowki sie zdazaja ,co do jego preferencji zywieniowych jest drapieznikiem(poniewaz jest miesozerca) glownym jego menu jest zooplankton.Gdzie napisalem ze to on ma byc eliminatorem narybku ? chociaz z pewnoscia nim nie wzgardzi :mrgreen: Co do regulacji narybku , pisalem raczej o s.fryeri wydaje mi sie ze jeden nie duży przedstawiciel typowych rybozercow wystarczy w tym baniaku.

Opublikowano
tak chodzi o Copadichromis Borleyi ,skoro sie domysliles rowniez powinienes ze literowki sie zdazaja ,co do jego preferencji zywieniowych jest drapieznikiem(poniewaz jest miesozerca) glownym jego menu jest zooplankton.Gdzie napisalem ze to on ma byc eliminatorem narybku ? chociaz z pewnoscia nim nie wzgardzi :mrgreen: Co do regulacji narybku , chodzilo mi o s.fryeri wydaje mi sie ze jeden nie duży przedstawiciel typowych rybozercow wystarczy w tym baniaku.

o kurde, chłopie, czy Ty czytasz co piszesz? przecież kilka postów wcześniej jest: "Capidochromis Borley rosna do 16-17 cm a kontrolowac przyrost beda" (zachowałem śmieszną oryginalną pisownie, bo jest w stylu "Kali móc, Kali chcieć"- pasuje zatem do forum o pielęgnicach afrykańskich) więc to właśnie tam napisałeś, że to on ma być eliminatorem narybku

Opublikowano
Czemu nie rozwarzysz mniejszych drapieznikow Sciaenochromis fryeri i Capidochromis Borley
Gdzie c. borleyi jest drapieżnikiem? Żywi się zooplanktonem, nie poluje na ryby.^H^H^H^H :) Juz doczytałem do konca wątku, sorry. Ale stawianie w jednym szeregu zjadającego narybek sc. fryeri i planktonożercę copadichromisa to przesada.
Opublikowano

Widzę macie problem :mrgreen: Eliminatorem narybku będzie każda duża ryba, pytanie jak skutecznym :?: Mam non mbunę i prawie brak kryjówek dla narybku, dlatego jest on eliminowany natychmiast zarówno przez C.Borleyi jaki S.Fryeri z podobną zapalczywością i żarłocznością.

Opublikowano
Drapieżnik a ryba która zjada mięsny pokarm to co innego ;)

Taki drobiazg, jak polowanie. Wg ciebie drapieżnikiem jest szczupak czy płotka? No litości.

O co ci chodzi teraz?

Przecież wyraźnie napisałem,że drapieżnik a ryba zjadająca np plankton to coś innego...

Opublikowano
tak chodzi o Copadichromis Borleyi ,skoro sie domysliles rowniez powinienes ze literowki sie zdazaja ,co do jego preferencji zywieniowych jest drapieznikiem(poniewaz jest miesozerca) glownym jego menu jest zooplankton.Gdzie napisalem ze to on ma byc eliminatorem narybku ? chociaz z pewnoscia nim nie wzgardzi :mrgreen: Co do regulacji narybku , chodzilo mi o s.fryeri wydaje mi sie ze jeden nie duży przedstawiciel typowych rybozercow wystarczy w tym baniaku.

o kurde, chłopie, czy Ty czytasz co piszesz? przecież kilka postów wcześniej jest: "Capidochromis Borley rosna do 16-17 cm a kontrolowac przyrost beda" (zachowałem śmieszną oryginalną pisownie, bo jest w stylu "Kali móc, Kali chcieć"- pasuje zatem do forum o pielęgnicach afrykańskich) więc to właśnie tam napisałeś, że to on ma być eliminatorem narybku

O kurde jak sobie przypominam pisalem ""Czemu nie rozwarzysz mniejszych drapieznikow Sciaenochromis fryeri i Copadichromis Borley rosna do 16-17cm a kontrolowac przyrost beda"" czy Twoja interpretacja jest zla zauwaz ze sa wymienione razem z fryeri wiec RAZEM beda eliminatorem narybku, lopatologicznie sobie tlumaczac z naciskiem na te 2 czyli fryeri ,co do C.Borleyi jest swojego rodzaju drapieznikiem poniewaz zooplankton jest to-plankton stworzony z organizmów zwierzęcych ,natomiast dzielimy ryby na odżywiające się planktonem, roślinami lub zwierzętami,wiec bardziej adekwatnym i trafnym okresleniem dla tej ryby bedzie rzeczywiscie planktonozerca.

Dlatego przepraszam jezeli kogos urazilo ze postawilem go na rowni z drapiezca. :mrgreen: natomiast glownie chodzilo mi o to ze pasuja do siebie pod wzgledem diety.