Skocz do zawartości

Dobry mechanik???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
najlepiej zeby te bomble lecialy z zatopionego kufra ze skarbami lodzi lub zamku :mrgreen:

wyczuwam nutkę ironii , ja preferuję bąble z głowicy lub kamienia , piszę serio , ale jeśli tobie podobają się takie jak napisałeś Twoja sprawa , Twój baniak ma się podobać Tobie :lol:

Opublikowano
najlepiej zeby te bomble lecialy z zatopionego kufra ze skarbami lodzi lub zamku :mrgreen:

wyczuwam nutkę ironii , ja preferuję bąble z głowicy lub kamienia , piszę serio , ale jeśli tobie podobają się takie jak napisałeś Twoja sprawa , Twój baniak ma się podobać Tobie :lol:

Ja mialem bable w 1 zbiorniku i 2 jakies 12 lat temu :), teraz wystarczy mi ruch tafli pazdziezy typu zamek itp. brak ,zreszta baniak jest w galerii :) co do mechanika polecam Aquael Turbo 1100 L http://allegro.pl/filtr-wewn-turbo-1100-l-200-400-l-aquael-i1265709019.html.U nie smiga z sama gabka, natomiast pojenik ktory jest w zestawie jest wypelniony weglem i przydaje sie np; po leczeniu w ogolnym.

Opublikowano

Będę miał akwarium Juwel w którym będzie już zamontowany filtr Juwela. Zastanawiam się nad jedną rzeczą dotyczącą działania tego filtra. Z tego co widzę na rysunkach wynika, że woda do filtra wpada na samej górze przy powierzchni wody. Czy w takim przypadku filtr będzie też zbierał odchody które opadają na dno ?

Opublikowano
Będę miał akwarium Juwel w którym będzie już zamontowany filtr Juwela. Zastanawiam się nad jedną rzeczą dotyczącą działania tego filtra. Z tego co widzę na rysunkach wynika, że woda do filtra wpada na samej górze przy powierzchni wody. Czy w takim przypadku filtr będzie też zbierał odchody które opadają na dno ?

No nie wiadomo pokazał bys ten rysunek . Może tak byc że bedzie kiepsko chodził ten mech i bedszie trezba zaopatrzyć sie w dodatkowy.

Opublikowano

Jeśli masz któryś z Juwel Bioflow Super tzw. hybrydę czyli mechaniczno-biologiczny to woda wpływa tam bokiem. IMO te filtry nie sprawdzą się przy takich brudasach jak pyszczaki, ale nie miałem więc mogę się mylić :wink:

Opublikowano

Przykładowy rysunek tutaj http://tiny.pl/h93h9

Na tym rysunku widać że są też krat z bok ale według mnie te kratki są tylko do ogrzewania wody bo tam jest grzałka. Zresztą pierwsza warstwa filtra z fizeliny jest na górze czyli producent zakłada przepływ wody przez filtr z góry na dół.