Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jednak zauważcie, że FM jako jedyny te ryby wręcz promuje.

Wojtku. Wg mnie FM ich nie promuje sensu stricto. Owszem.... samo pisanie o tym czy rozmowa to już w pewnym sensie promocja. Ale ja to odbieram po prostu jako dzielenie się informacjami na ten temat , jego doświadczeniem ale nie promocją. Z drugiej strony rozumiem też ,że jest to sprzeczne z ideą klubu. Dlatego też aby nie wciągać FM w dyskusję na tym forum ( odnoszę wrażenie ,że jednak jest też prowokowany specjalnie lub nie ) to może warto temat zamknąć a unikniemy niesnasek ? Wszak święta idą i po co nam złe emocje:)

• Lubię to 1
  • Dziękuję 2
Opublikowano
W innych przypadkach, potraficie szybko zakończyć niepotrzebne (niezgodne z ideą klubu) duskusje ... .
Nie do końca wiem o co chodzi a nie chcę zgadywać. Możesz doprecyzować.
Opublikowano

Andrzeju jak.pisałem wcześniej. Nikt nikomu nie zabrania własnego forum miłośników bastardów z Malawi i tam niech się dzielą wiedzą o krzyzowaniu ryb itd.

Idea naszego klubu jest inna.

Oczywiście nie podwazam wiedzy FM, bo ma dużą. Jednak szkoda że wykorzystuje ją do psucia naszych ryb.

Opublikowano
Wojtku. Wg mnie FM ich nie promuje sensu stricto. Owszem.... samo pisanie o tym czy rozmowa to już w pewnym sensie promocja. Ale ja to odbieram jako po prostu jako dzielenie się informacjami na ten temat , jego doświadczeniem ale nie promocją. Z drugiej strony rozumiem też ,że jest to sprzeczne z ideą klubu. Dlatego też aby nie wciągać FM w dyskusję na tym forum ( odnoszę wrażenie ,że jednak jest też prowokowany specjalnie lub nie ) to może warto temat zamknąć a unikniemy niesnasek ? Wszak święta idą i po co nam złe emocje:)
Próbowałem to skończyć inaczej raz, że święta a dwa, ze człowiek przed emeryturą łagodnieje :D. Kości zostały jednak na życzenie FM rzucone. Niech więc trwa ankieta. Choć tak jak zaznaczyłem jej skutek i tak będzie ograniczony do czasu w tym roku i okresie do wyboru nowego Zarządu a po jego konstytuowaniu co będzie tego nie wiem bo wtedy to ja już będę zwykłym Klubowiczem
Opublikowano
Andrzeju jak.pisałem wcześniej. Nikt nikomu nie zabrania własnego forum miłośników bastardów z Malawi i tam niech się dzielą wiedzą o krzyzowaniu ryb itd.

Idea naszego klubu jest inna.

Zgadzam się Stasiu też z tym co napisałeś. Dlatego biorąc pod uwagę idę klubu może warto zamknąć temat? Bo tak naprawdę ( takie odnoszę wrażenie ) z jednej strony nic już nie wnosimy a z drugiej temat rzeka ale jak sam zauważasz nie na tym forum.

Opublikowano

Andrzej czasami mam duży dylemat czy coś zamykać. Tutaj jest dość jasna sytuacja. Obie strony nie rzucają przysłowiowym mięchem. Nie ma zadymy. Może czasem jest niesympatycznie ale FM poprosił o Ankietę a nie o zamkniecie tematu.

Opublikowano

Weźmy też pod uwagę ,że FM ( tak mi się wydaje ) nie hoduje samych "sztucznych" ryb. Po prostu sami drążymy ten temat i ktoś patrząc z boku może odnieść błędne wrażenie ,że u FM same "sztuczne" rybska:)

-- dołączony post:

FM poprosił o Ankietę a nie o zamkniecie tematu.

..ale chyba przekornie to zrobił:)