doolga Opublikowano 22 Września 2010 #11 Opublikowano 22 Września 2010 Ja właśnie walczę z sinicami w 200l baniaczku,wyłączyłem jedną świetlówkę,wcześniej tydzień pod "kocem",niestety po 2 tygodniach nawrót sinic Dzisiaj znowu usuwałem je mechanicznie... Perez zamontuj max gąbkę na jakąś pompę i nie świeć. Gąbka to właśnie ustawienie relacji N:P - o tym pisał wyżej aqua skalar. Po tygodniu uspokoi się wszystko.
doolga Opublikowano 22 Września 2010 #12 Opublikowano 22 Września 2010 a jak wyłączyc 1 jazyniówke bo nie moge ,odłącze 1 to niechce sie zapalić off-topic: nie wstyd Ci tak pisać? Aż oczy bolą.
Perez666 Opublikowano 22 Września 2010 #13 Opublikowano 22 Września 2010 Perez zamontuj max gąbkę na jakąś pompę i nie świeć. Gąbka to właśnie ustawienie relacji N:P - o tym pisał wyżej aqua skalar. Po tygodniu uspokoi się wszystko. Dzięki za radę A kocem zakrywać?
doolga Opublikowano 23 Września 2010 #14 Opublikowano 23 Września 2010 Perez zamontuj max gąbkę na jakąś pompę i nie świeć. Gąbka to właśnie ustawienie relacji N:P - o tym pisał wyżej aqua skalar. Po tygodniu uspokoi się wszystko. Dzięki za radę A kocem zakrywać? dawno temu poprostu wylaczylem swiatlo
aarset Opublikowano 23 Września 2010 #15 Opublikowano 23 Września 2010 Gąbka to właśnie ustawienie relacji N:P Mógłbyś trochę rozwinąć tą myśl bo nie ukrywam, że zaciekawiło mnie to stwierdzenie.
doolga Opublikowano 23 Września 2010 #16 Opublikowano 23 Września 2010 Gąbka to właśnie ustawienie relacji N:P Mógłbyś trochę rozwinąć tą myśl bo nie ukrywam, że zaciekawiło mnie to stwierdzenie. Gąbkę traktuję jako ogromne złoże bakteryjne, które dość szybko się wytwarza, będąc ciągle w świeżej wodzie nie obumiera. Łatwo je założyć oraz zlikwidować. Co do samej myśli, zapraszam do lektury http://www.gsa.org.pl/forum/viewtopic.php?t=87 a także http://www.holenderskie.pl/forum/viewtopic.php?t=18108 i podobnych
lemonek18 Opublikowano 23 Września 2010 #17 Opublikowano 23 Września 2010 Fajny artykuł, gotowy przepis na zielony dywanik i brak sinic. Warto poczytać.
doolga Opublikowano 23 Września 2010 #18 Opublikowano 23 Września 2010 Fajny artykuł, gotowy przepis na zielony dywanik i brak sinic. Warto poczytać. konia z rzędem dla tego co to usystematyzuje w Malawi. Jeszcze światło, którego nie mogę zdefiniować. Piękne zielone rosną mi jak zaleję akwa fosforem i nie oświetlam zbiornika przez tydzień. Ale ciemny zbiornik, to żadna frajda.
lemonek18 Opublikowano 23 Września 2010 #19 Opublikowano 23 Września 2010 Ja z zielonymi też mam problem, póki co mam ładny brązowy dywanik na wszystkich kamolach. Zgadza się w teori zawsze fajnie wygląda, a w żywym akwa już jest gorzej, ale cóż tzreba mieć nadzieje i czekać - może wyrosną
aarset Opublikowano 23 Września 2010 #20 Opublikowano 23 Września 2010 Znam te wątki, ale nadal nie rozumiem co ma wspólnego gąbka ze stosunkiem Redfielda :shock:
Rekomendowane odpowiedzi