Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mogę Ci powiedzieć z doświadczenia że 1/2 cala jest zdecydowanie za mała.

Poprzednio zrobiłem na takich właśnie i kiszka była.

Teraz mam 3/4 cala do pierwszego korpusu, 3/4 do pompy za pompą się rozdziela na 2x1/2 cala na 2 korpusy równolegle, za korpusami się znowu łączy w 3/4 i tak wraca do baniaka.

Tu masz malunek:

http://galeria.klub-malawi.pl/details.php?image_id=9806&mode=search

Opublikowano

Dzieki za zdiecia.Mam juz jakies pojecie jak z tym wszystkim ruszyc.Zastanawia mnie jeszcze jeden temat.Jak zrobie cala instalacje filtracyjna, to jak to wszystko odpowietrzyc,moze trzeba jakos to wszystko zalac woda?Czy pompa sama sobie pociagnie wode z akwarium(chyba sie nic nie stanie jak pare sekund pochodzi na sucho ?).Jak to u was bylo z tym pierwszym startem-podzielcie sie wrazeniami.

Opublikowano

Ja mam zasys zrobiony z deszczowni,powiększyłem trochę dziurki.Zasysa z całej dł.bocznej szyby(ok.40cm).Największe dziurki na końcu deszczowni,im bliżej rury zasysającej tym dziurki mniejsze.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wlasnie ukonczylem budowe narurowca.Test wodny przebiegl pomyslnie.Teraz czekam tylko na piasek i zalewam to cudo.Dodam jeszcze ze szafke i tlo (cx5) robilem sam.Zastanawiam sie jeszcze nad oswietleniem ledowym,ale to temat na przyszlosc.Akwa 200L.

post-10035-14695712705725_thumb.jpg

post-10035-14695712706218_thumb.jpg

Opublikowano

Wszystko ladnie, jedyne do czego moglbym sie przyczepic to sposob montazu pompy.

Nie obawiasz sie ze w moze sie rozszczelnic w tym miejsciu -male bo male ale wibracje sa - to po pierwsze.

Po drugie zalecaja montaz pompy w pionie - nie bedzie sie zapowietrzac.

Po trzecie to chyba nie jest dobry pomysl z pompa na styropianie - pamietaj ze ona sie nagrzewa I w tym przypadku "zabierasz" jej chlodzenie.