Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z tego co pisza w Philipsie to ma niby 85% wiecej swiatla niebieskiego niz swietlowka dzienna.Jezeli chodzi o dlugosc fali to pod spodem wykres.

diagram_rozsylu_widma_kolor_philips_4.GIF

Pytanie: z wykresu wynika że ma w sobie sporo czerwonego, czy uważacie że powinna uwypuklać ten kolor? , co na to kolega brazylia ? czy masz coś czerwonego w zbiorniku ? co pozwoli ci się wypowiedzieć?

Z góry dziękuje z odpowiedz.

Dla porównania widmo GROLUX która jest wrednie landrynkowa - różowa

wid_grolux.jpg

w Philips czerwony przekracza 100 a w grolux nie dochodzi do 80 , wnioskuje że powinna wybarwiać czerwony czy słusznie ?

Opublikowano

Powiem tak, generalnie kolory wygladaja przy niej naturalnie.Jezeli chodzi o czerwona rybe to mam samca A.rubin i jak dla mnie to wyglada super i jest czerwony tak jak czerwona moze byc ta ryba :wink:

Opublikowano
możesz dać jakiegoś linka ze zdjęciem tego światła ? jak masz pod ręką ?

Jeszcze przez dwa tygodnie jestem w robocie, takze ze zdjeciem moze byc ciezko.Poprosze jutro "lepsza polowke" :wink: zeby cos zrobila i jak mi przysle to wrzuce.

aarset, jezeli chodzi o porownanie to nie wiem do czego ja mozna porownac. :? nie jest to bardzo niebieskie swiatlo, jest to czyste, mozna powiedziec "sterylne" lekko blekitne.