Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko ten filtr się nie odnawia.Potrzeba periodycznego wywalania całego piasku i zaczynania od nowa imo dyskwalifikuje go w akwarystyce.

Opublikowano

Z wywalaniem piasku żaden problem. Mam go akurat pod dostatkiem. Problem z wydajnością. No i szkoda mi trochę tej wody zdatnej do picia. Mam pewien pomysł. Jak narysuję, zamieszczę z prośbą o konsultacje.

Opublikowano

No i powiedzał co wiedział - Ty to umiesz człowiekowi dodać poweru :cry: Podrzuć jakiś pomysł - nie ma rzeczy niemożliwych. A co myślisz o gąbkach zamiast złoża?

Opublikowano
Ty to umiesz człowiekowi dodać poweru :cry:

:mrgreen:

Gąbki nie stłumią przepływu i będzie ok. zróżnicowałbym gęstość gąbek od dołu rzadkie na górze gęste i filtrację mechaniczną masz jak ta lala :) biologię załatwi hydro. Ale to już ktoś chyba wymyślił :wink: dla innowacyjności zrobiłbym coś co zamykałoby wejście do komina, aby podczas czyszczenia syfek nie wracał do akwa np. pionowa zasuwka z pleksi?

Opublikowano

No widzisz, jak chcesz, to potrafisz się postarać - "i mądrze mówisz i politycznie" (zgadnij, z jakiego filmu to cytat?). Innowacyjność, to moje hobby. Już to wymyśliłem i nie będzie to zasuwka - coś znacznie szczelniejszego :D

Teraz kombinuję, jak filtr piaskowy zrobić na samym końcu układu. Kiedyś podstawię szklanę i wypiję tę wodę :D na oczach widzów na Youtube