Jump to content

Recommended Posts

Posted

Tak jak w temacie: miało być 1 + 3 jest jak jest... Przymierzałem się do wymiany nadprogramowego samca ale po obserwacjach widzę, że może jednak niekoniecznie. Mianowicie zdominowany samiec robi trochę za bufor: do gadania w sprawie kobitek nie ma nic, a jest nieco poganiany przez dominanta. Panie przez to mają lżejsze życie życie seksualne i nie tylko (jedna niedawno wypuściła maluchy po raz drugi, druga po raz pierwszy zaczęła wczoraj inkubację). Rybki mają dopiero pół roku. Jak sądzicie: wymieniać czy nie? Ktoś powie: szkoda słabszego faceta, no ale samiczek też szkoda. Ot takie moje gdybanie, które można podsumować tak: dążyć do idału 1 + 3, czy taki układ jak jest ma szansę?

Posted

A jak duże jest akwarium - to jest najważniejszy punkt aby dać Ci odpowiedz.

Posted

No to baniak jak na te ryby to takie minimum, więc zacznij szukać jeszcze jakiejs samicy, a co do samców to 6 msc to są bardzo młode i ich agresywność zdecydowanie wzrośnie wraz z następnymi centymetrami, możesz oczywiście dalej trzymać te dwa samce bo szansa na to że się ułozy im jakoś też jest choć razcej bym obstawiał że za następne 6 msc którys któregoś wyeliminuje

Posted

Posłuchałem jednak dobrej rady Wujka Marsa :D Od dzisiaj w akwa pływają redy jak w opisie :) Trzymajcie kciuki, żeby dwie pozostałe nie były zazdrosne, bo już widzę jak NOWA flirtuje z dwukrotnym tatą :) PS. No i dzięki Dobremu Panu Sprzedawcy, że poszło "głowa za głowę" bez dopłat. Podpisano: Zadowolony Klient. :)