Kalin Opublikowano 3 Października 2010 Autor #11 Opublikowano 3 Października 2010 Aulonocara Sturtgranti Chilumba Aulonocara Baenshi Aulonocara Malylandi Aulonocara Firefish Po długich przemyśleniach, mieszaniach i mąceniach wygląda to w powyższy sposób Mix kolorów niebieski,żółty, czerwony i czarny. Wahałem się jeszcze nad ott. pt/eureka i red finem(c. borleyi) ale chyba odpuszczę. Akwarium zalane, podłączone i nawożone funkcjonuje od tygodnia. Galeria-> http://galeria.klub-malawi.pl/details.php?image_id=9929 Postaram się niebawem dorzucić umoczone. Dzisiaj postanowiłem wrzucić 3 małe ancistusy. Za tydzień w po te świry. W planie ok 15-20 jakieś konkretne decyzje zapadną na miejscu ale myślę, że książkowo, haremy 1+3/4. Pozdrawiam.
brevisPL Opublikowano 4 Października 2010 #12 Opublikowano 4 Października 2010 Lepiej zmień wystrój- mniej kamieni. Przy aulonach liczy się miejsce do pływania a nie tyle kryjówek.
Kalin Opublikowano 4 Października 2010 Autor #13 Opublikowano 4 Października 2010 Tak, to zostało zmienione jakiś czas temu. Na środku jest plaża z palemką i drinkami;p
Kalin Opublikowano 4 Października 2010 Autor #15 Opublikowano 4 Października 2010 Pytałem bardziej o obsadę niż o wystrój, który i tak na fotach jest z przed 2 tygodni;/
brevisPL Opublikowano 5 Października 2010 #16 Opublikowano 5 Października 2010 ponoć już wybrałeś: Aulonocara Sturtgranti Chilumba Aulonocara Baenshi Aulonocara Malylandi Aulonocara Firefish Jest ok .
Kalin Opublikowano 5 Października 2010 Autor #17 Opublikowano 5 Października 2010 Teraz pytanko co do samego zakupu czy warto* zakupić przez sklep internetowy? Tzn. Czy te rybki zawsze docierają żywe? Czy zdarzają się nieciekawe sytuacje? Jakieś doświadczenia związane? Duża różnica pomiędzy F1, F2 itd? (chodzi mi o zachowania, wybarwienia, życie i naturę) Pytam ponieważ, u siebie brak jest na ten okres tejże ryby.
brevisPL Opublikowano 5 Października 2010 #18 Opublikowano 5 Października 2010 Różnic miedzy FX a F1 raczej nie zauważyłem (F0-nie miałem jeszcze). Myślę , że mogą zdarzać się sytuację "nie zadowalające" przy sklepach internetowych. Żywe mozę i dotrą do ciebie , lecz w jakim stanie?! Bardzo zestresowane , oszołomione ciągłym podrzucaniem i chlapaniem o worek.Jeżeli będą dobrze zapakowane to dojadą żywe a i w 80% będzie ok. Nie zamawiałem ryb , ale przywoziłem sam , samochodem i nie czuły się rybki najlepiej - polskie drogi itp.
Kalin Opublikowano 5 Października 2010 Autor #19 Opublikowano 5 Października 2010 No nic, ja tak planowałem zrobić, ale kiedy dotarłem do rzekomo największego w Polsce sklepu akwarystycznego szczycącego się ponad 80 000 litrami wody i dowiedziałem się,że nie mają 3 z 4 gatunków interesujących mnie to się zdziwiłem. Zadzwonię jutro postaram się zamówić to co mnie interesuje. Pozdrawiam.
brevisPL Opublikowano 6 Października 2010 #20 Opublikowano 6 Października 2010 Jezeli uprzednio zapłacisz to zwykły zoolog , który jeździ po towar na giełde akwarystyczną ci ściągnie twoje pyski. Jeżeli nie pogadasz dobrze i nie wpłacisz nic , to powie ci że nie zamówi bo nie "schodzą ".
Rekomendowane odpowiedzi