Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aulonocara Sturtgranti Chilumba

Aulonocara Baenshi

Aulonocara Malylandi

Aulonocara Firefish

Po długich przemyśleniach, mieszaniach i mąceniach wygląda to w powyższy sposób

Mix kolorów niebieski,żółty, czerwony i czarny.

Wahałem się jeszcze nad ott. pt/eureka i red finem(c. borleyi) ale chyba odpuszczę.

Akwarium zalane, podłączone i nawożone funkcjonuje od tygodnia.

Galeria-> http://galeria.klub-malawi.pl/details.php?image_id=9929

Postaram się niebawem dorzucić umoczone.

Dzisiaj postanowiłem wrzucić 3 małe ancistusy.

Za tydzień w po te świry.

W planie ok 15-20 jakieś konkretne decyzje zapadną na miejscu ale myślę, że książkowo, haremy 1+3/4.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Teraz pytanko co do samego zakupu czy warto* zakupić przez sklep internetowy?

Tzn. Czy te rybki zawsze docierają żywe? Czy zdarzają się nieciekawe sytuacje? Jakieś doświadczenia związane?

Duża różnica pomiędzy F1, F2 itd? (chodzi mi o zachowania, wybarwienia, życie i naturę)

Pytam ponieważ, u siebie brak jest na ten okres tejże ryby.

Opublikowano

Różnic miedzy FX a F1 raczej nie zauważyłem (F0-nie miałem jeszcze).

Myślę , że mogą zdarzać się sytuację "nie zadowalające" przy sklepach internetowych.

Żywe mozę i dotrą do ciebie , lecz w jakim stanie?! Bardzo zestresowane , oszołomione ciągłym podrzucaniem i chlapaniem o worek.Jeżeli będą dobrze zapakowane to dojadą żywe a i w 80% będzie ok.

Nie zamawiałem ryb , ale przywoziłem sam , samochodem i nie czuły się rybki najlepiej - polskie drogi itp.

Opublikowano

No nic, ja tak planowałem zrobić, ale kiedy dotarłem do rzekomo największego w Polsce sklepu akwarystycznego szczycącego się ponad 80 000 litrami wody i dowiedziałem się,że nie mają 3 z 4 gatunków interesujących mnie to się zdziwiłem.

Zadzwonię jutro postaram się zamówić to co mnie interesuje.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Jezeli uprzednio zapłacisz to zwykły zoolog , który jeździ po towar na giełde akwarystyczną ci ściągnie twoje pyski.

Jeżeli nie pogadasz dobrze i nie wpłacisz nic , to powie ci że nie zamówi bo nie "schodzą ".